Hoppa till innehåll

Småkakor med val- och cashewnötter

Jag glömde nästan bort tiden i all receptredigering, mathandlande och uppsatsskrivande. Tur att jag kom på mig själv med att det var dags för lite bloggning och receptuppläggning! Småkakor är.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt

Jag glömde nästan bort tiden i all receptredigering, mathandlande och uppsatsskrivande. Tur att jag kom på mig själv med att det var dags för lite bloggning och receptuppläggning! Småkakor är himla enkelt att göra, det svåraste är nog att inte bränna dom (särskilt när de är lite mörkare kakor inne i ugnen). Jag bakar gärna och relativt ofta småkakor, de är lätt att göra bara några få om man enbart bakar till en eller två personer. Detta recept räcker till sex stycken kakor (givetvis beroende på storlek), så det är bara att öka ingredienserna om man vill göra en större sats! Jag gillar kombinationen val- och cashewnötter, vilket just dessa småkakor innehåller. Dessutom smaksatte jag enbart halva kakdegen på kakao, för att få både chokladkakor och “vanliga”.

Småkakor med val- och cashewnötter - Baka Sockerfritt


Småkakor med val- och cashewnötter
– 6 stycken

15 gram rumsvarmt smör
50 gram val- och cashewnötter
2 msk mandelmjöl
½ msk kokosmjöl
1 1/3 msk sötströ
½ krm vaniljpulver
ev. ½ tsk kakao för chokladsmak

Sätt ugnen på 175 grader. Mixa val- och cashewnötter till ett mjöl (mixa inte för länge), alternativt finhacka nötterna och blanda med resterande torra ingredienser. Om du vill ha chokladkakor tillsätter du ca ½ tsk kakao och söta eventuellt extra. Blanda till sist ner det rumsvarma smöret. Gör ca sex stycken kakor av degen och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i ca 8-10 minuter.

Småkakor med val- och cashewnötter - Baka Sockerfritt