Hoppa till innehåll
Open navigation

Smal jordnötskladdkaka

Då och då sätter chokladsuget in. Rätt ofta faktiskt. Det är ungefär min favoritsmak i hela världen. Någon som håller med mig? *Tittar ut mot ett hav av uppräckta händer* Ibland tar jag en.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Då och då sätter chokladsuget in. Rätt ofta faktiskt. Det är ungefär min favoritsmak i hela världen. Någon som håller med mig? *Tittar ut mot ett hav av uppräckta händer* Ibland tar jag en bit choklad, och ibland avancerar jag genom att baka ihop något smarrigt chokladigt. Igår valde jag det senare och svängde ihop en smal jordnötskladdkaka (går att göra lchf genom att ta bort mjölk och tillsätta smör)!
 
I kladdkakan använder jag jordnötsmjöl som innehåller hela 50% protein. Inte dåligt! I just detta recept har jag använt av fettreducerat kokosmjöl, men jag är övertygad om att vanligt går bra. Sötningen Sukrin går bra att byta ut mot sötströ (smaka av sötman själv). 
 
Nu får jag även önska er en fin helg! Riktig helg är det aldrig för mig, men inte är jag ledsen över det. Imorgon ska jag på ett spännande möte, vilket jag bara tycker är roligt.
 
 
 
Smal jordnötskladdkaka - Baka Sockerfritt
 
 

Smal jordnötskladdkaka

1 ägg
30 gram steviachoklad  
2 msk kokosmjöl (fettreducerat) 
2 msk mjölk

1 ½ msk jordnötsmjöl (fettreducerat)
1 ½ msk kakao

1 ½ msk Sukrin 
1 krm vaniljpulver

Sätt ungen på 150 grader. Blanda ihop mjölerna, sukrin, kakao och vaniljpulver. Vispa upp ägget något och rör ner detta tillsammans med mjölk. Finhacka steviachoklad och rör även ner detta. Fördela smeten i en smord och ”mjölad” 12-cm springform. Grädda mitt i ugnen i ca 12-15 minuter. Kakan ska fortfarande vara kladdig! Servera kakan ljummen, då blir konsistensen som bäst (stelnar när den bli kall).

 

Smal jordnötskladdkaka - Baka Sockerfritt
 
Smal jordnötskladdkaka - Baka Sockerfritt