Hoppa till innehåll

Smal kladdkaka med jordnöt

Det som jag ska visa er nu blev bara för gott. Nästan för gott för att vara sant! Jag samarbetar ju med Nutri-Nick  och Sukrin och har härmed skapat en himla god kladdkaka.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Det som jag ska visa er nu blev bara för gott. Nästan för gott för att vara sant! Jag samarbetar ju med Nutri-Nick  och Sukrin och har härmed skapat en himla god kladdkaka med deras produkter. Jag presenterar här med en Smal Kladdkaka med Jordnöt! Jag har använt mig utav jordnötsmjöl i kakan, vilket är ett proteinrikt mjöl som är utmärkt att baka med (hela 50 % protein!). Jag använder generöst med steviachoklad i kakan, vilket gör den extra extra god. Kom ihåg att servera den smala kladdkakan ljummen, för då får den sin bästa och kladdiga konsistens. 
 
Receptet visar de ingredienser jag använde, men kokosmjölet går bra att använda ett som inte är fettreducerat och om man vill använda en “vanlig” choklad går det också bra (jag rekommenderar då en mörk utan så mycket socker). 
 
En smal kladdkaka med jordnöt kan starta vilken vecka som helst på bästa sätt! Håller ni inte med mig?
 
 
 
Smal kladdkaka med jordnöt - Baka Sockerfritt
 
 
 
Smal kladdkaka med jordnöt

1 ägg
30 gram Nutri-Nick steviachoklad
2 msk Sukrin jordnötsmjöl (fettreducerat)
2 msk Sukrin kokosmjöl (fettreducerat)
2 msk mjölk
1 ½ msk kakao
1 ½ msk Sukrin
1 krm vaniljpulver

Sätt ungen på 150 grader. Blanda ihop mjölerna, sukrin, kakao och vaniljpulver. Vispa upp ägget något och rör ner detta tillsammans med mjölk. Finhacka steviachoklad och rör även ner detta. Fördela smeten i en smord och ”mjölad” 12-cm springform. Grädda mitt i ugnen i ca 12-15 minuter. Kakan ska fortfarande vara kladdig! Servera kakan ljummen, då blir konsistensen som bäst (stelnar när den bli kall).

 

Smal kladdkaka med jordnöt - Baka Sockerfritt
 

Smal kladdkaka med jordnöt - Baka Sockerfritt