Smörkola (utan tillsatt socker)
Nu var det så länge sedan jag gjorde kolor, men jag tror och känner starkt att dessa godsaker kommer att göra comeback i mitt liv nu och under resten av höstterminen. Här.. Läs mer


Nu var det så länge sedan jag gjorde kolor, men jag tror och känner starkt att dessa godsaker kommer att göra comeback i mitt liv nu och under resten av höstterminen. Här ser ni bild och recept på himlans goda smörkolor, vars recept är inspirerat av Åse “56kilo“.
Detta recept på smörkola är såklart utan tillsatt socker och istället för vanlig sirap använder jag fibersirap (här blandning mellan clear och gold). Resultatet blev såå gott, och jag rekommenderar alla att testa! En härlig mild kolaaktig smak, och med seg konsistens.

Smörkola (utan tillsatt socker) – ca 12 bitar
50 gram smör
1 dl vispgrädde
1/3 dl fibersirap gold
1/3 dl fibersirap clear
2 msk sockerersättning
Lägg alla ingredienser i en kastrull. Koka upp och sjud sedan i ca 45 minuter, tills smeten når 125 grader. Klä en liten form med bakplåtspapper och häll i kolan. Låt stelna i kylskåp. Skär i bitar av önskad storlek.

