Smörkola (utan tillsatt socker)
Jag ramlade över ett väldigt lockande recept på smörkola hos Åse 56kilo. Jag var helt enkelt tvungen att göra min egen variant! Smörkolan är alltså utan tillsatt socker. Istället för.. Läs mer

Jag ramlade över ett väldigt lockande recept på smörkola hos Åse 56kilo. Jag var helt enkelt tvungen att göra min egen variant! Smörkolan är alltså utan tillsatt socker. Istället för raffinerat socker använder jag sötströ, och istället för vanlig sirap använder jag fibersirap. Resultatet blev såå gott, och jag rekommenderar alla att testa! En härlig mild kolaaktig smak, och seg konsistens. Det här är minst sagt givet till jul!

Smörkola (utan tillsatt socker) – ca 12 bitar
50 gram smör
1 dl vispgrädde
1/3 dl fibersirap gold
1/3 dl fibersirap clear
2 msk sötströ
Lägg alla ingredienser i en kastrull. Koka upp och sjud sedan i ca 45 minuter, tills smeten når 125 grader. Klä en liten form med bakplåtspapper och häll i kolan. Låt stelna i kylskåp. Skär i bitar av önskad storlek.



