Hoppa till innehåll

Smulpaj med bär och kokostäcke

Jag hyllar ofta smulpajen. Denna pajsort är ju så lätt att göra, nästan omöjlig att få annat än god och superlätt att göra hälsosam. En fräsch smulpaj med bär känns dessutom.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Jag hyllar ofta smulpajen. Denna pajsort är ju så lätt att göra, nästan omöjlig att få annat än god och superlätt att göra hälsosam. En fräsch smulpaj med bär känns dessutom passande nu när vi närmar oss sommaren med stormsteg. Denna smulpaj har en grund av blåbär och jordgubbar, och så på det ett kokostäcke. Kokostäcket smakar svagt av kanel, vilket passar så bra ihop med kokosen och bären!

Pajen passar utmärkt att ätas som den är, men också att serveras med grädde eller liknande!
Smulpaj med bär och kokostäcke - Baka Sockerfritt

Smulpaj med bär och kokostäcke – 1 till 2 portioner

100 gram jordgubbar
50 gram blåbär
20 gram smör
⅔ dl riven kokos
½ dl mandelmjöl
1 msk sötningsströ
2 krm kanel
1 krm vaniljpulver
ev. 10 gram mandlar (eller valfri nöt)


Sätt ugnen på 175 grader. Skär jordgubbar i skivor och lägg tillsammans med blåbär i en liten pajform, ca 14 cm i diameter. Blanda resterande ingredienser till en deg. Tillsätt eventuellt grovhackade mandlar. Fördela över degen på bären. Grädda mitt i ugnen i ca 12 minuter.

Smulpaj med bär och kokostäcke - Baka Sockerfritt