Hoppa till innehåll
Open navigation

Smulpaj med hallon

När jag vill starta min dag lyxigt, vet ni vad jag kan göra då? Jag gör kvällen innan en paj som jag kan mumsa i mig på morgonen! Faktiskt ofta samtidigt som jag sätter mig vid datorn en stund.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
När jag vill starta min dag lyxigt, vet ni vad jag kan göra då? Jag gör kvällen innan en paj som jag kan mumsa i mig på morgonen! Faktiskt ofta samtidigt som jag sätter mig vid datorn en stund och får någon halvtimmes företagsjobb gjort. Kanske låter en paj konstigt att äta till frukost för vissa. Men varför? Då är det väl märkligare att äta pannkakor eller våfflor! I varje fall när vi talar om en hälsosam variant på paj. Denna paj är riktgit fräsch och är baserad på hallon. Smuldegen görs enkelt och har en bas utav mandelmjöl och riven kokos.
 
Min man Artur har ju som jag tidigare nämnt äntligen lämnat in sin C-uppsats (i måndags), och idag är en dag som vi faktiskt äntligen kan hitta på något tillsammans. Vi har inte haft någon riktigt “sommarledighet” tyvärr, så vi får passa på nu under ett par veckor innan hans skola börjar igen. Idag har vi varit i stan och myst och nu på kvällen ska vi fira min systerson som fyller 4 år! Grattis lille A!

 
 
Smulpaj med hallon - Baka Sockerfritt
 
 

Smulpaj med hallon – 2 portioner

120 gram hallon

Smuldeg:
15 gram smör

½ dl mandelmjöl
½ dl riven kokos
1 msk sötströ
1 krm vaniljpulver

Sätt ugnen på 175 grader. Fördela hallonen i botten av en liten pajform, ca 12 cm i diameter. Blanda alla ingredienser till smuldegen och fördela över bären. Grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter. 

 
 
Smulpaj med hallon - Baka Sockerfritt
 
Smulpaj med hallon - Baka Sockerfritt