Smulpaj med rabarber, utan tillsatt socker
Nu är jag riktigt sugen på att börja baka med rabarber, det blir jag alltid när sommaren nalkas! Och det gäller ju att passa på att baka med detta när det väl är.. Läs mer


Tips: Öka mängden ingredienser för att göra en större paj i en större form!
Smulpaj med rabarber – 1 till 2 portioner
80-100 gram rabarber
15 gram smör
10 gram rostade hasselnötter utan skal (alt. mandel)
½ dl mandelmjöl
2 msk riven kokos
1 msk + 1 tsk sockerersättning
2 krm kardemumma
Sätt ugnen på 175 grader. Skala rabarber, skär i skivor, blanda med ca 1 tsk sötströ och lägg i bottnen av en liten pajform (ca 14 cm i diameter). Hacka hasselnötter (går bra med annan nöt eller mandel) och blanda övriga ingredienser och fördela över rabarbern. Grädda mitt i ugnen i ca 15-18 minuter.
Servera gärna med löst vispad grädde som smaksatts med vanilj!

