Hoppa till innehåll

Smulpaj med rabarber, utan tillsatt socker

        Nu är jag riktigt sugen på att börja baka med rabarber, det blir jag alltid när sommaren nalkas! Och det gäller ju att passa på att baka med detta när det väl är.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Smulpaj med rabarber, utan tillsatt socker - Baka Sockerfritt
 
 
 
 
Nu är jag riktigt sugen på att börja baka med rabarber, det blir jag alltid när sommaren nalkas! Och det gäller ju att passa på att baka med detta när det väl är säsong. Om jag ska vara helt ärlig har jag faktiskt inte hunnit göra detta (men det står på att göra-listan) – men för alla likasinnade så visar jag er ett av mina goda rabarberrecept på rabarbersmulpaj! Pajen är smaksatt med kardemumma, vilket är så gott i bakverk med rabarber. Något som jag tycker är perfekt att servera till är lättvispad grädde som smaksatts med lite vanilj (söta gärna grädden något).

Tips: Öka mängden ingredienser för att göra en större paj i en större form! 

 

Smulpaj med rabarber – 1 till 2 portioner

80-100 gram rabarber
15 gram smör
10 gram rostade hasselnötter utan skal (alt. mandel)
½ dl mandelmjöl
2 msk riven kokos
1 msk + 1 tsk sockerersättning
2 krm kardemumma

Sätt ugnen på 175 grader. Skala rabarber, skär i skivor, blanda med ca 1 tsk sötströ och lägg i bottnen av en liten pajform (ca 14 cm i diameter). Hacka hasselnötter (går bra med annan nöt eller mandel) och blanda övriga ingredienser och fördela över rabarbern. Grädda mitt i ugnen i ca 15-18 minuter.

Servera gärna med löst vispad grädde som smaksatts med vanilj!

 
 
Smulpaj med rabarber, utan tillsatt socker - Baka Sockerfritt
 
Smulpaj med rabarber, utan tillsatt socker - Baka Sockerfritt