Hoppa till innehåll

Smulpaj med rabarber – utan tillsatt socker

        Under sommarmånaderna väcks verkligen rabarbersuget i mig! Eftersom dess säsong inte är jättelång, vill jag passa på att använda mig utav denna… grönsak.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Smulpaj med rabarber - utan tillsatt socker - Baka Sockerfritt
 
 
 
 
Under sommarmånaderna väcks verkligen rabarbersuget i mig! Eftersom dess säsong inte är jättelång, vill jag passa på att använda mig utav denna… grönsak (yes, det är faktiskt en grönsak). Jag tycker rabarber smakar fräscht och ger en härlig sommarfeelings-boost.

Ett lättbakat och fräscht tips är min rabarbersmulpaj smaksatt med kardemumma! Den syrliga rabarbern fick en mjuk smak och passade fint med kardemummasmuldegen. Något som jag tycker är perfekt att servera till är lättvispad grädde som smaksatts med lite vanilj (söta gärna lite).

Tips: Öka mängden ingredienser för att göra en större paj i en större form! 

 
 
 

Smulpaj med rabarber – 1 till 2 portioner

80-100 gram rabarber
15 gram smör
10 gram rostade hasselnötter utan skal
½ dl mandelmjöl
2 msk riven kokos
1 msk + 1 tsk sötningsströ
2 krm kardemumma

Sätt ugnen på 175 grader. Skala rabarber, skär i skivor, blanda med ca 1 tsk sötströ och lägg i bottnen av en liten pajform (ca 14 cm i diameter). Hacka hasselnötter (går bra med annan nöt eller mandel) och blanda övriga ingredienser och fördela över rabarbern. Grädda mitt i ugnen i ca 15-18 minuter.

Servera gärna med löst vispad grädde som smaksatts med vanilj!

 
 
 

Smulpaj med rabarber - utan tillsatt socker - Baka Sockerfritt
 
Smulpaj med rabarber - utan tillsatt socker - Baka Sockerfritt