Hoppa till innehåll

Snabb glutenfri pizzabotten

Denna snabba pizzabotten är otroligt enkel att göra. Med Annas basmix som.. Läs mer

Anna Winér
Av Anna Winér

Denna snabba pizzabotten är otroligt enkel att göra. Med Annas basmix som grund får du en god pizzabotten och med tanke på att det är bakpulver istället för jäst, så behöver degen inte jäsa heller.

Inga röster än
Kategorier: Mat, Mejerifritt, Nötfritt, Veganskt
Portioner: 2 pizzor
Författare: Anna Winér

Ingredienser 

Instruktioner

  • Värm ugnen till 225 grader och sätt in en tom plåt i ugnen. (Har du pizzastål eller pizzasten behövs inte plåten.)
  • Blanda ihop alla ingredienser i en bunke till en kladdig deg.
  • Tryck eller kavla ut degen tunt mellan två fuktade eller inoljade bakplåtspapper. Välj om du vill göra två tunna pizzor på två plåtar eller en lite tjockare.
  • Toppa pizzan med valfri fyllning.
  • Dra över pizzan med bakplåtspappret på den varma plåten. Grädda i nedre delen av ugnen på 225 grader i ca 25 minuter.

Anteckning

När det kommer till att göra pizza hemma, så är ett pizzastål eller pizzasten att rekommendera. Då får du en riktigt fint gräddad pizza där botten gräddas ordentligt underifrån.
Är du inte vegan, kan du använda helt vanlig yoghurt istället för växtbaserad yoghurt.
Har du provat receptet?Nämn @bakasockerfritt.se eller tagga #bakasockerfritt.se!