Hoppa till innehåll

Snart våffeldagen!

        Hej i världen upp- och ner! Det känns verkligen som om man lever lite på undantag – man vet aldrig vad morgondagen erbjuder. Är förskolorna stängda? Kommer ett.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Snart våffeldagen! - Baka Sockerfritt
 

 
 
 
Hej i världen upp- och ner! Det känns verkligen som om man lever lite på undantag – man vet aldrig vad morgondagen erbjuder. Är förskolorna stängda? Kommer ett samarbete bli uppskjutet? Rasar börsen 12% på en dag? Kommer toapappret vara slut? Det finns helt enkelt mycket att ta i beaktande och försöka parera (som småbarnsförälder och egenföretagare måste jag alltid försöka att ligga steget före).
 
Men förutom coronatider är vi även i våffeltider! För om bara en ynka vecka är det våffeldagen! Och kanske är många av er hemma en del? Är det inte perfekt då att grädda lite härliga våfflor? Jag säger JA! Receptet ser ni i vanlig ordning nedan, och förslag till servering är att toppa våfflorna med grädde och bär, eller sylt utan tillsatt socker! 
 
 

Snart våffeldagen! - Baka Sockerfritt

 
 
 
Glutenfria Våfflor – 5 stycken

3 ägg
1 ½ dl mjölk (eller grädde)
1 msk kokosmjöl
1 msk fiberhusk
ev. lite valfri sötning (ex. steviadroppar/sockerersättning)
ev. 1 tsk bakpulver

Vispa ihop alla ingredienser och låt smeten stå i några minuter. Värm ett våffeljärn och smörj med smör, och fördela i smeten. Servera med exempelvis grädde, bär/banan och någon valfri sötning!
 
 
 
Snart våffeldagen! - Baka Sockerfritt