Hoppa till innehåll

Snickers, glutenfria och utan tillsatt socker

Lagom till helgen (och ja, nu är den tyvärr typ över) svängde jag ihop lite härliga, supergoda och hälsosamma snickers! Kombinationen Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Lagom till helgen (och ja, nu är den tyvärr typ över) svängde jag ihop lite härliga, supergoda och hälsosamma snickers! Kombinationen jordnötssmör och choklad är ju bara för god! Bottnen har en bas av havre och riven kokos (för en botten utan havre, utgå från botten för twixen istället). Konsistensen håller ihop och blir lite knaprig av fibersirap. Till fyllning kan man antingen köra mitt jordnötssmör, eller använda färdigt neutralt och tillsätta sötning själv. 
 
Så gott godis och passar utmärkt både till vardag som till fest. Och som en lyxig liten present! 
 
 
 
 
Snickers, glutenfria och utan tillsatt socker - Baka Sockerfritt
 

  

Snickers – 4 till 6 bitar

Botten:
25 gram smör
1 dl riven kokos
¾ dl havregryn
1 msk fibersirap gold

Jordnötssmör:
80 gram jordnötssmör, naturellt
1 msk sukrin gold

Chokladöverdrag:
50 gram steviachoklad (jag kör hälften mörk/hälften ljus)

Botten
Sätt ugnen på 175 grader. Mixa havregryn och riven kokos till en finmalen konsistens. Koka upp fibersirap och smör (ta bort från plattan). Rör ner havregryn och kokos. Klä en liten brödform (ca 8X18 cm) med bakplåtspapper och tryck ut degen i botten. Grädda mitt i ugnen i ca 10 minuter. Se noga till att det inte bränns. Låt svalna något.

Jordnötssmör
Värm jordnötssmöret något så att konsistensen är lättarbetad och mjuk. Blanda med sötning och fördela på bottnen.

Chokladöverdrag
Smält chokladen försiktigt (tillsätt eventuellt lite olja). Fördela ovanpå jordnötssmöret. Låt stelna (chokladen får fortfarande gärna vara lite mjuk, för att lättare kunna skäras). Skär i bitar.

 

 

 

Snickers, glutenfria och utan tillsatt socker - Baka Sockerfritt
 
Snickers, glutenfria och utan tillsatt socker - Baka Sockerfritt
 
Snickers, glutenfria och utan tillsatt socker - Baka Sockerfritt