Snickers, glutenfria och utan tillsatt socker
Lagom till helgen (och ja, nu är den tyvärr typ över) svängde jag ihop lite härliga, supergoda och hälsosamma snickers! Kombinationen Läs mer


Snickers – 4 till 6 bitar
Botten:
25 gram smör
1 dl riven kokos
¾ dl havregryn
1 msk fibersirap gold
Jordnötssmör:
80 gram jordnötssmör, naturellt
1 msk sukrin gold
Chokladöverdrag:
50 gram steviachoklad (jag kör hälften mörk/hälften ljus)
Botten
Sätt ugnen på 175 grader. Mixa havregryn och riven kokos till en finmalen konsistens. Koka upp fibersirap och smör (ta bort från plattan). Rör ner havregryn och kokos. Klä en liten brödform (ca 8X18 cm) med bakplåtspapper och tryck ut degen i botten. Grädda mitt i ugnen i ca 10 minuter. Se noga till att det inte bränns. Låt svalna något.
Jordnötssmör
Värm jordnötssmöret något så att konsistensen är lättarbetad och mjuk. Blanda med sötning och fördela på bottnen.
Chokladöverdrag
Smält chokladen försiktigt (tillsätt eventuellt lite olja). Fördela ovanpå jordnötssmöret. Låt stelna (chokladen får fortfarande gärna vara lite mjuk, för att lättare kunna skäras). Skär i bitar.


