Snickers utan tillsatt socker
Jag älskar “snickers” (eller tja, mer hälsosamma kreationer baserat på detta) och snickersvarianter. Jag har gjort allt från snickersbarer till.. Läs mer



Snickers utan tillsatt socker – 6 bitar
Botten:
20 gram smör
1 dl mandelmjöl
1 msk kokosmjöl
1 msk fibersirap gold
Jordnötssmör:
80 gram jordnötssmör, naturellt
1 msk sockerersättning
Chokladöverdrag:
60 gram choklad, utan tillsatt socker
Botten
Sätt ugnen på 175 grader. Koka upp fibersirap gold och smör (ta bort från plattan). Blanda ner resterande ingredienser noga. Klä en liten brödform, ca 8X18 cm, med aluminiumfolie och tryck ut degen i botten. Grädda mitt i ugnen tills kakan tar färg, ca 8 minuter.
Jordnötssmör
Värm jordnötssmöret något så att konsistensen är lättarbetad och mjuk. Blanda med sötning och fördela på bottnen.
Chokladöverdrag
Smält chokladen försiktigt (tillsätt eventuellt lite olja). Fördela ovanpå jordnötssmöret. Låt stelna (chokladen får fortfarande gärna vara lite mjuk, för att lättare kunna skäras). Skär i bitar.




