Hoppa till innehåll
Open navigation

Snickersbarer (no bake, utan tillsatt socker)

        Det kan väl inte bara vara jag som får stora snickerssug ibland? Vad med choklad och jordnöt kan man inte gilla? Ett av mina många snickersvariants-recept är no bake.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Snickersbarer (no bake, utan tillsatt socker) - Baka Sockerfritt
 
 
 
 
Det kan väl inte bara vara jag som får stora snickerssug ibland? Vad med choklad och jordnöt kan man inte gilla? Ett av mina många snickersvariants-recept är no bake snickersbarer. Riktigt goda, sötade med fräscha dadlar – och barerna behöver inte ens gräddas!
 
Snickersbarrna är i tre lager, men är lättgjorda ändå. En enkel botten och en fyllning med både jordnötter och jordnötssmör då de hela jordnötterna bidrar till härlig crunch! Plus smält choklad såklart som varje bar har täckts med. Jag gjorde så att jag med en sked fördelade chokladen på både sida och kanter av baren, men det går också bra att doppa hela baren i chokladen (kan dock behövas mer smält choklad då än vad som står i receptet). 
 
Om man vill toppar man varje bar med exempelvis smält choklad, jordnötter, hackad choklad – eller något annat som är gott! 
 
 

Snickersbarer (no bake, utan tillsatt socker) - Baka Sockerfritt

 

Snickersbarer (no bake) – 6 bitar

Botten:
ca 60 gram färska dadlar, urkärnade
1 ½ dl mandelmjöl

Jordnötsfyllning:
60 gram färska dadlar, urkärnade
½ dl jordnötssmör
½ dl salta jordnötter
½ msk kokosolja

Chokladöverdrag:
70 gram choklad, utan tillsatt socker

Botten
Mosa samman dadlar och mandelmjöl. Forma en fyrkant, ca 10X10 cm, på en tallrik med bakplåtspapper

Jordnötsfyllning
Mosa samman dadlar med jordnötssmör och kokosolja. Fördela ovanpå bottnen. Strö på jordnötter. Låt stå minst en halvtimme i frys så att konsistensen hårdnar. Skär i sex bitar.

Chokladöverdrag
Smält choklad (eventuellt med lite olja för en smidigare konsistens). Häll på choklad ovanpå barerna och dess kanter (alternativt doppa hela baren i choklad). Låt stelna i kylskåp på bakplåtspapper.

 
 
 
Snickersbarer (no bake, utan tillsatt socker) - Baka Sockerfritt