Hoppa till innehåll

Snickersbarer (utan ugn)

      Ett av mina tidigare favvorecept, som blivit populära, och som jag mååste visa er igen är Snickersbarer utan ugn! Extra smidigt att svänga ihop då dom inte behöver.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Snickersbarer (utan ugn) - Baka Sockerfritt
 
 
 
Ett av mina tidigare favvorecept, som blivit populära, och som jag mååste visa er igen är Snickersbarer utan ugn! Extra smidigt att svänga ihop då dom inte behöver gräddas. Barerna är i tre lager (och samtidigt enkla att göra), och som topping har jag smält choklad som täcker varje bar. Jag gjorde så att jag med en sked fördelade chokladen på både sida och kanter av baren, men det går också bra att doppa hela baren i chokladen (kan dock behövas mer smält choklad då än vad som står i receptet). Som sötning använder jag här färska/juice dadlar vilket också gör massan sammanhängande.
 

Snickersbarer (utan ugn) - Baka Sockerfritt
 
 

Snickersbarer (no bake) – 6 bitar

Botten:
ca 60 gram färska dadlar, urkärnade
1 ½ dl mandelmjöl

Jordnötsfyllning:
60 gram färska dadlar, urkärnade
½ dl jordnötssmör
½ dl salta jordnötter
½ msk kokosolja

Chokladöverdrag:
70 gram choklad, utan tillsatt socker

Botten
Mosa samman dadlar och mandelmjöl. Forma en fyrkant, ca 10X10 cm, på en tallrik med bakplåtspapper

Jordnötsfyllning
Mosa samman dadlar med jordnötssmör och kokosolja. Fördela ovanpå bottnen. Strö på jordnötter. Låt stå minst en halvtimme i frys så att konsistensen hårdnar. Skär i sex bitar.

Chokladöverdrag
Smält choklad (eventuellt med lite olja för en smidigare konsistens). Häll på choklad ovanpå barerna och dess kanter (alternativt doppa hela baren i choklad). Om önskas kan man strö på extra nötter, ringla på choklad eller liknande. Låt stelna i kylskåp på bakplåtspapper.

Snickersbarer (utan ugn) - Baka Sockerfritt