Snickersbarer (utan ugn)
Ett av mina tidigare favvorecept, som blivit populära, och som jag mååste visa er igen är Snickersbarer utan ugn! Extra smidigt att svänga ihop då dom inte behöver.. Läs mer



Snickersbarer (no bake) – 6 bitar
Botten:
ca 60 gram färska dadlar, urkärnade
1 ½ dl mandelmjöl
Jordnötsfyllning:
60 gram färska dadlar, urkärnade
½ dl jordnötssmör
½ dl salta jordnötter
½ msk kokosolja
Chokladöverdrag:
70 gram choklad, utan tillsatt socker
Botten
Mosa samman dadlar och mandelmjöl. Forma en fyrkant, ca 10X10 cm, på en tallrik med bakplåtspapper.
Jordnötsfyllning
Mosa samman dadlar med jordnötssmör och kokosolja. Fördela ovanpå bottnen. Strö på jordnötter. Låt stå minst en halvtimme i frys så att konsistensen hårdnar. Skär i sex bitar.
Chokladöverdrag
Smält choklad (eventuellt med lite olja för en smidigare konsistens). Häll på choklad ovanpå barerna och dess kanter (alternativt doppa hela baren i choklad). Om önskas kan man strö på extra nötter, ringla på choklad eller liknande. Låt stelna i kylskåp på bakplåtspapper.
