Hoppa till innehåll
Open navigation

Snickersbarer utan ugn

        Snickers, åh snickers! Hur kan det vara så gott? Älskar Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Snickersbarer utan ugn - Baka Sockerfritt
 
 
 
 
Snickers, åh snickers! Hur kan det vara så gott? Älskar jordnötssmör och älskar choklad. Klart som korvspad att det är gott tillsammans också! Ett av mina sisådär hundra “snickers”-recept är dessa lättbakade (supergoda) snickersbarer utan ugn.
 
Barerna är i tre lager, där botten av den enkelt mosas ihop av dadlar och mandelmjöl. Fyllningen består främst av jordnötter och jordnötssmör (de hela jordnötterna bidrar till härlig crunch) och så har varje bar täckts med ett lager smält choklad. Jag gjorde så att jag med en sked fördelade chokladen på både sida och kanter av baren, men det går också bra att doppa hela baren i chokladen (kan dock behövas mer smält choklad då än vad som står i receptet). På bilderna har jag ringlat över lite extra smält choklad och toppat med några jordnötter!
 
 

Snickersbarer utan ugn - Baka Sockerfritt
 

 

Snickersbarer (no bake) – 6 bitar

Botten:
ca 60 gram färska dadlar, urkärnade
1 ½ dl mandelmjöl

Jordnötsfyllning:
60 gram färska dadlar, urkärnade
½ dl jordnötssmör
½ dl salta jordnötter
½ msk kokosolja

Chokladöverdrag:
70 gram choklad, utan tillsatt socker

Botten
Mosa samman dadlar och mandelmjöl. Forma en fyrkant, ca 10X10 cm, på en tallrik med bakplåtspapper

Jordnötsfyllning
Mosa samman dadlar med jordnötssmör och kokosolja. Fördela ovanpå bottnen. Strö på jordnötter. Låt stå minst en halvtimme i frys så att konsistensen hårdnar. Skär i sex bitar.

Chokladöverdrag
Smält choklad (eventuellt med lite olja för en smidigare konsistens). Häll på choklad ovanpå barerna och dess kanter (alternativt doppa hela baren i choklad). Låt stelna i kylskåp på bakplåtspapper.

 
 
 
Snickersbarer utan ugn - Baka Sockerfritt