Snickersbarer (veganska, no bake)
Måndag – enligt mig veckans bästa dag och jag vill fira med att tipsa om ett recept som under förra året blev riktigt populärt, nämligen No bake Snickersbarer! Dom.. Läs mer



Snickersbarer (no bake) – 6 bitar
Botten:
ca 60 gram färska dadlar, urkärnade
1 ½ dl mandelmjöl
Jordnötsfyllning:
60 gram färska dadlar, urkärnade
½ dl jordnötssmör
½ dl salta jordnötter
½ msk kokosolja
Chokladöverdrag:
70 gram choklad, utan tillsatt socker
Botten
Mosa samman dadlar och mandelmjöl. Forma en fyrkant, ca 10X10 cm, på en tallrik med bakplåtspapper.
Jordnötsfyllning
Mosa samman dadlar med jordnötssmör och kokosolja. Fördela ovanpå bottnen. Strö på jordnötter. Låt stå minst en halvtimme i frys så att konsistensen hårdnar. Skär i sex bitar.
Chokladöverdrag
Smält choklad (eventuellt med lite olja för en smidigare konsistens). Häll på choklad ovanpå barerna och dess kanter (alternativt doppa hela baren i choklad). Låt stelna i kylskåp på bakplåtspapper.
