Hoppa till innehåll
Open navigation

Snickersbarer (veganska, no bake)

      Måndag – enligt mig veckans bästa dag och jag vill fira med att tipsa om ett recept som under förra året blev riktigt populärt, nämligen No bake Snickersbarer! Dom.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Snickersbarer (veganska, no bake) - Baka Sockerfritt
 
 
 
Måndag – enligt mig veckans bästa dag och jag vill fira med att tipsa om ett recept som under förra året blev riktigt populärt, nämligen No bake Snickersbarer! Dom behöver alltså inte gräddas, vilket känns extra smidigt. Åh! Och så är dom sjukt goda.
 
Snickersbarerna är i tre lager och samtidigt lättgjorda. Som sötning använder jag här färska/juice dadlar vilket också gör massan sammanhängande. Som topping har jag smält choklad som täcker varje bar. Jag gjorde så att jag med en sked fördelade chokladen på både sida och kanter av baren, men det går också bra att doppa hela baren i chokladen (kan dock behövas mer smält choklad då än vad som står i receptet). 
 
Om man vill toppar man varje bar med exempelvis smält choklad, jordnötter, hackad choklad – eller något annat som är gott! 
 

Snickersbarer (veganska, no bake) - Baka Sockerfritt
 
 

Snickersbarer (no bake) – 6 bitar

Botten:
ca 60 gram färska dadlar, urkärnade
1 ½ dl mandelmjöl

Jordnötsfyllning:
60 gram färska dadlar, urkärnade
½ dl jordnötssmör
½ dl salta jordnötter
½ msk kokosolja

Chokladöverdrag:
70 gram choklad, utan tillsatt socker

Botten
Mosa samman dadlar och mandelmjöl. Forma en fyrkant, ca 10X10 cm, på en tallrik med bakplåtspapper

Jordnötsfyllning
Mosa samman dadlar med jordnötssmör och kokosolja. Fördela ovanpå bottnen. Strö på jordnötter. Låt stå minst en halvtimme i frys så att konsistensen hårdnar. Skär i sex bitar.

Chokladöverdrag
Smält choklad (eventuellt med lite olja för en smidigare konsistens). Häll på choklad ovanpå barerna och dess kanter (alternativt doppa hela baren i choklad). Låt stelna i kylskåp på bakplåtspapper.

 

Snickersbarer (veganska, no bake) - Baka Sockerfritt