Hoppa till innehåll

Snickerskaka utan tillsatt socker

    Handen upp alla som gillar snickers!! En kaka med jordnöt och choklad – det är liksom svårt att gå fel här. Jag vill lyfta ett av mina recept på snickers, fast i format av.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Snickerskaka utan tillsatt socker - Baka Sockerfritt
 

 

Handen upp alla som gillar snickers!! En kaka med jordnöt och choklad – det är liksom svårt att gå fel här. Jag vill lyfta ett av mina recept på snickers, fast i format av en snickerskaka. Mums säger jag bara! 

Kakan består av tre lager – en neutral bottnen med en bas av mandelmjöl, en fyllning av jordnötssmör (osötat och salt – så gott med lite salt i brytning mot det söta) och en topping av smält choklad utan tillsatt socker. I sådana här fall så blandar jag gärna mörk och ljus choklad till toppingen för att få en bra sötma och fyllig chokladsmak. Men givetvis går det bra att köra på den chokladvariant som man själv gillar. 

 

Snickerskaka utan tillsatt socker - Baka Sockerfritt

  

Snickerskaka utan tillsatt socker

Botten:
20 gram smör
1 dl mandelmjöl
1 msk kokosmjöl
1 msk sockerersättning

Fyllning:
70 gram jordnötssmör, osötad (salt)
1 tsk sockerersättning

Topping:
30 gram choklad, utan tillsatt socker
10 gram smör

Botten
Sätt ugnen på 175 grader. Blanda alla ingredienser. spänn fast en bit bakplåtspapper i botten av en 12-cm springform och tryck ut gen i botten av denna. Grädda mitt i ugnen i ca 10 minuter, eller tills den tar färg. Låt svalna.

Fyllning
Blanda jordnötssmör och sötning och bred på den färdiggräddade bottnen. Värm jordnötssmöret något om det är kylt för att få det mer lätthanterligt.

Topping
Smält choklad tillsammans med smör. Fördela över jordnötsfyllningen. Låt stelna och förvara i kyl.

 

 

Snickerskaka utan tillsatt socker - Baka Sockerfritt