Hoppa till innehåll

Snickerskaka utan tillsatt socker

        Kommer ni ihåg min hälsosamma variant på snickers som jag visade för någon vecka sedan? Om du gillar den så tror jag du kommer gilla även detta bakverk!.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Snickerskaka utan tillsatt socker - Baka Sockerfritt
 
 
 
 

Kommer ni ihåg min hälsosamma variant på snickers som jag visade för någon vecka sedan? Om du gillar den så tror jag du kommer gilla även detta bakverk! För min snickerskaka är även den väldigt god! Den känns lyxig men är ändå enkel att göra. Den är lite av en ny favorit!

Kakan består av tre lager – en neutral bottnen med en bas av mandelmjöl, en fyllning av jordnötssmör (osötat och salt – så gott med lite salt i brytning mot det söta) och en topping av smält choklad utan tillsatt socker. I sådana här fall så blandar jag gärna mörk och ljus choklad till toppingen för att få en bra sötma och fyllig chokladsmak. Men givetvis går det bra att köra på den chokladvariant som man själv gillar. 


Snickerskaka utan tillsatt socker - Baka Sockerfritt

 

 

Snickerskaka utan tillsatt socker

Botten:
20 gram smör
1 dl mandelmjöl
1 msk kokosmjöl
1 msk sockerersättning

Fyllning:
70 gram jordnötssmör, osötad (salt)
1 tsk sockerersättning

Topping:
30 gram choklad, utan tillsatt socker
10 gram smör

Botten
Sätt ugnen på 175 grader. Blanda alla ingredienser. spänn fast en bit bakplåtspapper i botten av en 12-cm springform och tryck ut gen i botten av denna. Grädda mitt i ugnen i ca 10 minuter, eller tills den tar färg. Låt svalna.

Fyllning
Blanda jordnötssmör och sötning och bred på den färdiggräddade bottnen. Värm jordnötssmöret något om det är kylt för att få det mer lätthanterligt.

Topping
Smält choklad tillsammans med smör. Fördela över jordnötsfyllningen. Låt stelna och förvara i kyl.

 

 

 

Snickerskaka utan tillsatt socker - Baka Sockerfritt
 
Snickerskaka utan tillsatt socker - Baka Sockerfritt