20 minuter + tid för kakan att svalna
Kategorier: GI, Low carb/LCHF
Portioner: 3 portioner
Ingredienser
Botten:
- 20 gram smör
- 1 dl mandelmjöl
- 1 msk kokosmjöl
- 1 msk sockerersättning
Fyllning:
- 70 gram jordnötssmör osötad, salt
- 1 tsk sockerersättning
Topping:
- 30 gram choklad utan tillsatt socker
- 10 gram smör
Instruktioner
Botten
- Sätt ugnen på 175 grader. Blanda alla ingredienser.
- Spänn fast en bit bakplåtspapper i botten av en 12-cm springform och tryck ut gen i botten av denna. Grädda mitt i ugnen i ca 10 minuter, eller tills den tar färg. Låt svalna
Fyllning
- Blanda jordnötssmör och sötning och bred på den färdiggräddade bottnen. Värm jordnötssmöret något om det är kylt för att få det mer lätthanterligt
Topping
- Smält choklad tillsammans med smör. Fördela över jordnötsfyllningen. Låt stelna och förvara i kyl.
Har du provat receptet?Nämn @bakasockerfritt.se eller tagga #bakasockerfritt.se!