Hoppa till innehåll

Snickerskladdkaka

Härlig skickerskladdkaka utan tillsatt socker. Grunden är min glutenfria kladdkaka, vilken jag toppat med Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
30 minuter + tid att svalna
Inga röster än
Kategorier: GI, Kladdkaka
Portioner: 3 portioner
Författare: Baka Sockerfritt

Ingredienser 

Kladdkaka:

Jordnötsfyllning:

  • 65 gram jordnötssmör
  • osötat och saltat
  • 1 tsk sötningsströ

Topping:

Instruktioner

  • Kladdkaka
  • Sätt ugnen på 175 grader. Smält smör tillsammans med choklad försiktigt.
  • Rör noga ner ägg, grädde, kakao, sötning och vanilj.
  • Fördela smeten i en smord och "mjölad" 12-cm springform. Grädda mitt i ugnen i ca 14 minuter. Konsistensen ska vara kladdig i mitten. Låt stå till sig under minst en timme
  • Jordnötsfyllning
  • Blanda ihop jordnötssmör och sötning, och ber på detta på kladdkakan
  • Topping
  • Smält choklad i bitar, gärna med en klick olja. Fördela ovanpå jordnötssmöret. Om önskas strös grovhackad choklad och jordnötter ovanpå.
Har du provat receptet?Nämn @bakasockerfritt.se eller tagga #bakasockerfritt.se!