Snickerskladdkaka
Härlig skickerskladdkaka utan tillsatt socker. Grunden är min glutenfria kladdkaka, vilken jag toppat med Läs mer

30 minuter + tid att svalna
Kategorier: GI, Kladdkaka
Portioner: 3 portioner
Ingredienser
Kladdkaka:
- 1 ägg
- 60 gram mörk choklad
- utan tillsatt socker
- 40 gram smör
- ½ dl vispgrädde
- ca 1 msk kakao beroende på smak
- ca 1 msk sötningsströ
- 1 krm vaniljpulver
Jordnötsfyllning:
- 65 gram jordnötssmör
- osötat och saltat
- 1 tsk sötningsströ
Topping:
- 40 gram ljus choklad
- utan tillsatt socker
- ev. en klick kokosolja
Instruktioner
- Kladdkaka
- Sätt ugnen på 175 grader. Smält smör tillsammans med choklad försiktigt.
- Fördela smeten i en smord och "mjölad" 12-cm springform. Grädda mitt i ugnen i ca 14 minuter. Konsistensen ska vara kladdig i mitten. Låt stå till sig under minst en timme
- Jordnötsfyllning
- Blanda ihop jordnötssmör och sötning, och ber på detta på kladdkakan
- Topping
- Smält choklad i bitar, gärna med en klick olja. Fördela ovanpå jordnötssmöret. Om önskas strös grovhackad choklad och jordnötter ovanpå.
Har du provat receptet?Nämn @bakasockerfritt.se eller tagga #bakasockerfritt.se!