Hoppa till innehåll

Snickerskladdkaka

    Låt mig nu visa er en gammal goding – en sådan ljuvlig variant på kladdkaka! Det jag pratar om är min Snickerskladdkaka med de mumsiga smakerna choklad och jordnöt. Och den.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Snickerskladdkaka - Baka Sockerfritt
 

 

Låt mig nu visa er en gammal goding – en sådan ljuvlig variant på kladdkaka! Det jag pratar om är min Snickerskladdkaka med de mumsiga smakerna choklad och jordnöt. Och den härliga kombinationen av sött och salt

Grunden är en kladdkaka vilken jag därefter toppas med jorndötssmör samt smält choklad. Man kan inte annat än tacka ja till denna underbara och härligt kladdiga skapelse!

Tips: toppade kakan med grovhackade bitar av choklad och jordnötter (rostade och salta)!

 

Snickerskladdkaka - Baka Sockerfritt

  

Snickerskladdkaka

Kladdkaka:
1 ägg
60 gram mörk choklad, utan tillsatt socker
40 gram smör
½ dl vispgrädde
ca 1 msk kakao (beroende på smak)
ca 1 msk sötningsströ
1 krm vaniljpulver

Jordnötsfyllning:
65 gram jordnötssmör, osötat och saltat
1 tsk sötningsströ

Topping:
40 gram ljus choklad, utan tillsatt socker
ev. en klick kokosolja

Kladdkaka
Sätt ugnen på 175 grader. Smält smör tillsammans med choklad försiktigt. Rör noga ner ägg, grädde, kakao, sötning och vanilj. Fördela smeten i en smord och “mjölad” 12-cm springform. Grädda mitt i ugnen i ca 14 minuter. Konsistensen ska vara kladdig i mitten. Låt stå till sig under minst en timme.

Jordnötsfyllning
Blanda ihop jordnötssmör och sötning, och ber på detta på kladdkakan.

Topping
Smält choklad i bitar, gärna med en klick olja. Fördela ovanpå jordnötssmöret. Om önskas strös grovhackad choklad och jordnötter ovanpå.

 

 

Snickerskladdkaka - Baka Sockerfritt