Snickerskladdkaka, utan tillsatt socker
Sponsrat inlägg med N!CK’S Alla som gillar choklad och jordnöt tillsammans räcker upp en hand! Det är ju den ultimata kombinationen. Jag har tappat räkningen.. Läs mer



Snickerskladdkaka – ca 12 bitar
Kladdkaka:
3 ägg
225 gram N!CK’S Dark Chocolate (3 förpackningar)
125 gram smör
2 dl vispgrädde
ca 3-4 msk N!CK’S Use Like Sugar
2 krm vaniljpulver
ev. 1 msk kakao (efter smak)
Jordnötsfyllning:
2 st Peanuts n’ fudge-barer
180 gram jordnötssmör, osötat och saltat
1 msk N!CK’S Use Like Sugar
Topping:
120 gram NICK’S milk chocolate
en klick kokosolja
Hackad choklad/jordnötter/Peanuts n’ fudge
Kladdkaka
Sätt ugnen på 175 grader. Smält smör tillsammans med choklad försiktigt. Rör noga ner ägg, grädde, kakao, Use Like Sugar och vanilj. Fördela smeten i en smord och “mjölad” (med valfri torr ingrediens) springform på 20 cm i diameter. Grädda mitt i ugnen i ca 25-30 minuter. Konsistensen ska vara kladdig i mitten. Låt stå till sig under minst en timme.
Jordnötsfyllning
Blanda ihop jordnötssmör och Use Like Sugar, och ber på detta på kladdkakan. Hacka Peanuts n’ fudge i små bitar och tryck ned i jordnötssmöret. Låt stå kallt och stelna en aning.
Topping
Smält choklad i bitar, gärna med en klick olja. Fördela ovanpå jordnötssmöret. Om önskas strös grovhackad choklad, bitar av Peanuts n’ fudge och jordnötter ovanpå.


