Snickerskladdkaka
Den senaste veckan har varit varvad med vabbande och påsk. Det var länge sedan jag hade en jobbdag! Det är ganska mysigt att vara hemma med sonen, och såklart även att vara halvledig (som över.. Läs mer


Snickerskladdkaka
Kladdkaka:
1 ägg
60 gram mörk choklad, utan tillsatt socker
40 gram smör
½ dl vispgrädde
ca 1 msk kakao (beroende på smak)
ca 1 msk sötningsströ
1 krm vaniljpulver
Jordnötsfyllning:
65 gram jordnötssmör, osötat och saltat
1 tsk sötningsströ
Topping:
40 gram ljus choklad, utan tillsatt socker
ev. en klick kokosolja
Kladdkaka
Sätt ugnen på 175 grader. Smält smör tillsammans med choklad försiktigt. Rör noga ner ägg, grädde, kakao, sötning och vanilj. Fördela smeten i en smord och “mjölad” 12-cm springform. Grädda mitt i ugnen i ca 14 minuter. Konsistensen ska vara kladdig i mitten. Låt stå till sig under minst en timme.
Jordnötsfyllning
Blanda ihop jordnötssmör och sötning, och ber på detta på kladdkakan.
Topping
Smält choklad i bitar, gärna med en klick olja. Fördela ovanpå jordnötssmöret. Om önskas strös grovhackad choklad och jordnötter ovanpå.



