Snickerskyssar
De här snickerskyssarna är riktiga mumsbitar av seg kola, jordnötter och choklad. De ärdessutom glutenfria, utan tillsatt socker, mjölkfria och äggfria/veganska.. Läs mer

Av
Anna Winér
De här snickerskyssarna är riktiga mumsbitar av seg kola, jordnötter och choklad. De är
dessutom glutenfria, utan tillsatt socker, mjölkfria och äggfria/veganska ❤

22 m
Utrustning
- Kastrull
Ingredienser
- 0,5 dl sötning i ströform
- 0,5 dl fibersirap
- 0,5 dl växtbaserad grädde
- 1-3 dl jordnötter
- Choklad mjölkfri & sockerfri
Instruktioner
- Rör ihop alla ingredienser (utom nötterna och chokladen) i en kastrull. Rör om då och då och låt sjuda tills den börjar bli seg, den ska bli ca 125 grader. Gör gärna ett kulprov.
- Ta av kastrullen från värmen och blanda i nötterna. Klicka upp smeten på ett bakplåtspapper och låt svalna.
- När kakorna kallnat så frys dem tills de lossnar lätt från pappret.
- Doppa de riktigt kalla kakorna i choklad och låt stelna.
Anteckning
Det går bra att göra dessa snickerskyssar ickeveganska genom att byta ut den växtbaserade grädden mot vanlig grädde om man vill det.
Har du provat receptet?Nämn @bakasockerfritt.se eller tagga #bakasockerfritt.se!