Snickerstårta, vegansk
Vegansk snickerstårta i tre lager! Receptet går utmärkt att öka. Om du använder en 24-cm springform rekommenderar jag att fyrdubbla alla.. Läs mer

Vegansk snickerstårta i tre lager! Receptet går utmärkt att öka. Om du använder en 24-cm springform rekommenderar jag att fyrdubbla alla ingredienser.



25 minuter + tid för att kallna
Kategorier: Äggfritt, Baka med frukt, Mejerifritt, No Bake, Veganskt
Servings: 4 portioner
Ingredienser
Botten:
- 50 gram färska dadlar urkärnade
- ½ dl hasselnötter rostade och utan skal
- 1/3 dl riven kokos
- 1 msk kakao
- ½ msk vatten
Fyllning 1:
- 50 gram jordnötssmör osötad och salt
- 25 gram färska dadlar urkärnade
- 1 msk kokosolja
- 1 krm vaniljpulver
Fyllning 2:
- 70 gram jordnötssmör osötad och salt
- 2/3 dl kokosmjölk det vita/fasta
- 1 msk fibersirap gold eller annat liknande alternativ
- 1 krm vaniljpulver
Instruktioner
Botten
- Mixa samman alla ingredienser.
- Tryck fast en bit bakplåtspapper i botten av en 12-cm springform och tryck ut degen.
Fyllning 1
- Mosa samman allt för hand eller med en stavmixer. Bred ut ovanpå bottnen.
Fyllning 2
- Ta det vita och fasta som bildas längst upp när en förpackning kokosmjölk får stå still. Mixa samman detta med resterande ingredienser.
- Fördela detta ovanpå fyllning 1. Låt stå kallt i kylskåp.
Har du provat receptet?Nämn @bakasockerfritt.se eller tagga #bakasockerfritt.se!