Snickerstårta, vegansk
En ny månad börjar närma sig då maj går mot juni. Därför tänkte jag passa på att visa er ett recept som jag hade i mitt tidigare Baka Sockerfritt-utskick (snart kommer ett nytt ut! Signa upp.. Läs mer

En ny månad börjar närma sig då maj går mot juni. Därför tänkte jag passa på att visa er ett recept som jag hade i mitt tidigare Baka Sockerfritt-utskick (snart kommer ett nytt ut! Signa upp er i “signa upp mig”-rutan i den högra kolumnen om du använder dator, eller under alla inlägg om du använder mobil)! Denna ljuvliga skapelse är en vegansk snickerstårta. Ser den inte god ut? Den var minst sagt en riktig höjdare!

Snickerstårta, vegansk
Botten:
50 gram färska dadlar, urkärnade
½ dl hasselnötter, rostade och utan skal
1/3 dl riven kokos
1 msk kakao
½ msk vatten
Fyllning 1:
50 gram jordnötssmör, osötad och salt
25 gram färska dadlar, urkärnade
1 msk kokosolja
1 krm vaniljpulver
Fyllning 2:
70 gram jordnötssmör, osötad och salt
2/3 dl kokosmjölk, det vita/fasta
1 msk fibersirap gold, eller annat liknande alternativ (honung)
1 krm vaniljpulver
Botten
Mixa samman alla ingredienser. Tryck fast en bit bakplåtspapper i botten av en 12-cm springform och tryck ut degen.
Fyllning 1
Mosa samman allt för hand eller med en stavmixer. Bred ut ovanpå bottnen.
Fyllning 2
Ta det vita och fasta som bildas längst upp när en förpackning kokosmjölk får stå still. Mixa samman detta med resterande ingredienser. Fördela detta ovanpå fyllning 1. Låt stå kallt i kylskåp.



