Snyggaste karaffen, tävling och enkel blåbärsglass!
Sponsrat samarbete med Kitchentime I dessa ljuvliga sommar- och semestertider hoppas jag att ni precis som jag njuter av massor av härliga fikor, middagar och andra trevliga.. Läs mer

Sponsrat samarbete med Kitchentime
I dessa ljuvliga sommar- och semestertider hoppas jag att ni precis som jag njuter av massor av härliga fikor, middagar och andra trevliga tillställningar och bjudningar. Jag vill komma med några tips på att lyxa till dessa tillfällen lite extra – och göra serveringarna sådär extra vackra!
Mina glassar serverar jag nu helst i de finfina serveringsskålarna från Sagaform (Sweet Serveringsskålar), vilka ni kan se på bilderna nedan! Både snyggt och svalkande. Den glass jag gjort just här är min Blueberry nice cream. En “snäll” och hälsosam glass med banan som bas. Och blåbär förstås. Glassen är grymt god (om jag får säga det själv) och som tur är ruskigt enkel att göra. Receptet finner ni under bilden nedan!

Blueberry nice cream – 1 portion
1 ½ normalstor banan i bitar, frysta
1 dl blåbär, frysta
1 msk vatten
1 krm vaniljpulver (går att utesluta)
Mixa allt med en mixer. Det kan ta ett tag, då konsistensen blir hård till en början. När konsistensen är slät, servera genast i fina glasskålar!

Nu är det dessutom tävlingsdags! Det var ett bra tag sedan jag körde en tävling, så jag känner att det sannerligen är på tiden. Det som ni kan vinna är en annan sak som är fantastiskt tjusig att ha på bordet och servera i – MyFlavour Karaff från Eva Solo (rymmer 1 liter). Jag har länge använt mig av Eva Solos flaskor för att undvika plast, och den här karaffen drar minst sagt ögonen till sig och snyggar upp varje serveringsbord. Roligt är dessutom att jag tidigare sett den dyka upp på olika personers sociala medier och på så vis blivit supersgen på att ha en själv! Personligen fyller jag spettet i karaffen med kiwi, jordgubbar, mynta och citron. Fräscht, snyggt och gott.
Om ni också vill höja sommarkänslan och på ett lätt sätt snygga till serveringsbordet kan ni vinna denna karaff. Jag håller tävlingen på Instagram där jag heter bakasockerfritt (<— länk), så kika in där!


Förutom att servera vatten med bär/frukter/grönsaker och andra smaksättare i en karaff, kan jag tipsa om att det också blir gott och snyggt att spetsa varje glas med lite av detta. Här har jag valt att istället för att använda vanliga glas köra på glasbägare med lock med sugrör (glasbägare med tennlock, 4-pack från Dorre). Spillrisk avvärjd! Det fungerar givetvis att servera smoothies och juicer i bägarna också. Sommarfeeling deluxe!
Sponsrat samarbete med Kitchentime


