Hoppa till innehåll
Open navigation

Sockerfri kladdkaka (lchf)

Jag har haft en mycket trevlig söndag och måndagmorgon ute på Ingarö, på min väns land. Jag har även tagit årets första dopp! Och eftersom jag bara badade en gång förra året (skandal),.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Jag har haft en mycket trevlig söndag och måndagmorgon ute på Ingarö, på min väns land. Jag har även tagit årets första dopp! Och eftersom jag bara badade en gång förra året (skandal), kan det i varje fall inte bli värre än så i år. Jag hade även bakat en kladdkaka, vilken är en riktig klassiker här hemma. Receptet på kladdkaka i en stor form (24 cm) har jag HÄR! Eftersom jag bara ville baka en mindre sats gjorde jag en nästan likadan kaka fast i en 12 cm springform. Receptet hittar du nedan.
 
 
Sockerfri kladdkaka (lchf) - Baka Sockerfritt
 

Kladdkaka – 12 cm form

30 gram smör
1 ägg
2 msk vispgrädde
¾ dl mandelmjöl (jag mixar sötmandlar med skal)
½ msk kokosmjöl
1 msk övrigt nötmjöl (jag använder ½ msh hasselnötsmjöl och ½ msk riven kokos) (ej kokosmjöl)
1 msk kakao
3 – 3 ½ msk sötströ
1 krm vaniljpulver

Sätt ugnen på 175 grader och smält smöret. Blanda alla torra ingredienser. Blanda i ägg, smör och vispgrädde. Rör om tills allt blandat sig. Smaka av om smeten är lagom söt (smeten är dock mer söt än vad kakan senare blir). Häll i en smörad och bröad (riven kokos) springform på 12 centimeter. Grädda kladdkakan mitt i ugnen ca 22 minuter (kladdkakan ska fortfarande vara lite kladdig). Kladdkakan serveras med fördel kall med en klick grädde eller glass!

 
Sockerfri kladdkaka (lchf) - Baka Sockerfritt
 
Som de ekonomer vi är spelar vi inte vilket sällskapsspel som helst! Nej, vi kör  på “Nya Finans” (som inte är så nytt).