Hoppa till innehåll
Open navigation

Soft Chocolate Toffee

    Sponsrat samarbete med N!CK’S       Kola är det givna godiset till jul, håller ni inte med? Det borde i alla fall vara det, så gott som det är. Det ni ser här.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Soft Chocolate Toffee - Baka Sockerfritt
 
 
Sponsrat samarbete med N!CK’S
 
 
 
Kola är det givna godiset till jul, håller ni inte med? Det borde i alla fall vara det, så gott som det är. Det ni ser här är just kola med chokladsmak, eller Soft Chocolate Toffe som jag så fint har döpt receptet till! Utmärkt att ha på julens gottebord och dessutom är det en väldigt uppskattad present. Jag virar in varje kola i en bit bakplåtspapper så kladdar dom inte ihop.
 
För att få till kolans karaktäristiskt sega konsistens använder jag fibersirap (fiber syrup med neutral smak) från N!CK’S. Den passar väldigt bra för att göra olika typer av kolor/karameller och kolafyllning – något som många av oss kanske gör extra mycket av till jul! Istället för kakao använder jag N!CK’S Chocodrink som är rik på chokladsmak, men samtidigt lite söt.
 
Dom här chokladkolorna blev fantastiskt goda och det är så bra att ha ett gäng i kylen av dessa! Antingen tar jag fram några efter middagen när vi har gäster som en liten after dinner-godisbit, eller så äter jag bara upp dom själv!
 
 
Soft Chocolate Toffee - Baka Sockerfritt
 
 
 

Soft Chocolate Toffee (utan tillsatt socker) – ca 16 stycken

75 gram smör
2 dl vispgrädde
1 ½ dl N!CK’S fibersyrup (naturell)
1 msk N!CK’S Chocodrink

Vispa samman alla ingredienser i en kastrull och koka upp. Sjud under i ca 50 minuter och rör om med en sked då och då (smeten ska bli tjock och ganska trögflytande). Klä en brödform, ca 1.5 liter, med bakplåtspapper och häll i chokladkolasmeten. Låt stelna i kylskåp under ett par timmar. Om önkas strös lite havssalt ovanpå. Skär i bitar av önskad storlek. Förvara i kylskåp.

 
 
 Soft Chocolate Toffee - Baka Sockerfritt
 Soft Chocolate Toffee - Baka Sockerfritt
 
 
Soft Chocolate Toffee - Baka Sockerfritt
 
Soft Chocolate Toffee - Baka Sockerfritt