Hoppa till innehåll

Solbullar med bakerix

Solbullar är bullar fyllda med vaniljkräm. Här bakade med bakerix, vilket ger bullarna en bra volym utan att använda.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
35 minuter
Inga röster än
Kategorier: Low carb/LCHF
Portioner: 4 bullar
Författare: Baka Sockerfritt

Ingredienser 

Instruktioner

  • Vaniljkräm, Börja med vaniljkrämen. Koka upp grädde och vaniljpulver i en kastrull under omrörning.
  • Vispa äggulan tillsammans med sötningen. Blanda ner grädden i äggvispet under omrörning. Häll över krämen till kastrullen igen och koka upp samtidigt som du återigen rör om.
  • Ta bort kastrullen från plattan och tillsätt smöret. Rör tills smöret smält
  • Bulldeg, Smält smöret och vispa ägget med elvisp.
  • Tillsätt smöret och de torra ingredienserna. Blanda väl till en deg.
  • Rulla degen till fyra bollar med blöta händer (för att undvika att degen fastnar på händerna). Lägg bollarna på en plåt med bakplåtspapper. Gör en djup grop i bullarna. Fyll groparna med vaniljkrämen
  • Grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader i ca 15 minuter tills degen blivit fast (ta gärna ut en av bullarna för att känna).
  • Smält lite smör och pensla på de nygräddade bullarna. Strö över stevia strö.
Har du provat receptet?Nämn @bakasockerfritt.se eller tagga #bakasockerfritt.se!