Solrosbröd
Det var rätt länge sedan jag delade med mig utav ett brödrecept här på bloggen känner jag! Här vill jag dela med mig utav ett bröd jag gjorde för första gången i början av året. Detta.. Läs mer

Det var rätt länge sedan jag delade med mig utav ett brödrecept här på bloggen känner jag! Här vill jag dela med mig utav ett bröd jag gjorde för första gången i början av året. Detta bröd innehåller bland annat (mixade) solrosfrön, viket ger en svag och god smak av just detta. Grädden kan förövrigt bytas ut mot exempelvis mjölk. Jag har använt en sådan jättesöt brödform i en mindre storlek, eftersom vi bara är två personer (plus en mini som ännu inte kan äta bröd) i detta hushåll. Jag äter mitt bröd med smör och ost!

2 ägg
60 gram keso
1 msk olja
3 msk grädde
3 msk solrsofrön
½ dl mandelmjöl
2 ½ msk pofiber
1 msk kokosmjöl
1 tsk fiberhusk
ca 2 krm brödkrydda
2 krm salt
1 tsk bakpulver
Sätt ugnen på 150 grader. Lägg solrosfrö, ägg och keso i en skål och mixa. Tillsätt övriga ingredienser och låt svälla i ca 10 minuter. Smör och böra (med nötmjöl eller pofiber) en liten brödform (ca 8X18 cm) och fördela i smeten. Grädda mitt i ugnen i ca 40 minuter.