Hoppa till innehåll

Solrosfrallor till frukost

      Frukosttips inför den kommande veckan – gör egna härliga frallor! Det här tror jag är mitt favoritrecept när det kommer till just frallor. Enkelt, gott och.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Solrosfrallor till frukost - Baka Sockerfritt
 
 
 
Frukosttips inför den kommande veckan – gör egna härliga frallor! Det här tror jag är mitt favoritrecept när det kommer till just frallor. Enkelt, gott och lågkolhydrat – och med en bas av bland annat solrosfrö, vilket jag tycker passar bra i bröd då det har en ganska neutral smak (och lite åt det nötiga hållet).
 
 

Solrosfrallor till frukost - Baka Sockerfritt

Solrosfrallor – 6 frallor

2 ägg 
2 dl mandelmjöl 
1 ½ dl solrosfrön 
1 dl gräddfil 
½ dl olja 
2 msk kokosmjöl 
1 msk fiberhusk 
1 msk bakpulver 
1 krm salt
ev. ½ msk sockerersättning

Sätt ugnen på 150 grader. Mixa solrosfrön tillsammans med ägg (med en stavmixer). Blanda ner resterande ingredienser och blanda väl. Låt svälla i ca 10 minuter. Forma ca sex stycken frallor av degen på en plåt med bakplåtspapper. Toppa gärna frallorna med lite extra solrosfrön. Grädda frallorna i mitten utav ugnen i ca 20-25 minuter. Låt frallorna därefter svalna en aning. Servera frallorna med smör och ost!

 

Solrosfrallor till frukost - Baka Sockerfritt