Hoppa till innehåll
Open navigation

Solrosfrallor till frukost

        Perfekt att njuta av under härliga helgfrukostar är ett hembakat bröd toppat med något smarrigt pålägg. Som typ dessa lättbakade frallor utan gluten. Givet för dig.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Solrosfrallor till frukost - Baka Sockerfritt
 
 
 
 
Perfekt att njuta av under härliga helgfrukostar är ett hembakat bröd toppat med något smarrigt pålägg. Som typ dessa lättbakade frallor utan gluten. Givet för dig som vill äta ett mer hälsosamt bröd utan snabba kolhydrater!
 
Frallorna innehåller bland annat solrosfrö som har en ganska lätt och lite nötig smak som passar sig utmärkt i just brödbak. Och kanske är det därför jag har bakat detta bröd så många gånger. Ofta äter jag dessa frallor med smör och ost. Ljuvligt!

  

Solrosfrallor till frukost - Baka Sockerfritt

Solrosfrallor – 6 frallor

2 ägg 
2 dl mandelmjöl 
1 ½ dl solrosfrön 
1 dl gräddfil 
½ dl olja 
2 msk kokosmjöl 
1 msk fiberhusk 
1 msk bakpulver 
1 krm salt
ev. ½ msk sockerersättning

Sätt ugnen på 150 grader. Mixa solrosfrön tillsammans med ägg (med en stavmixer). Blanda ner resterande ingredienser och blanda väl. Låt svälla i ca 10 minuter. Forma ca sex stycken frallor av degen på en plåt med bakplåtspapper. Toppa gärna frallorna med lite extra solrosfrön. Grädda frallorna i mitten utav ugnen i ca 20-25 minuter. Låt frallorna därefter svalna en aning. Servera frallorna med smör och ost!

 

 

Solrosfrallor till frukost - Baka Sockerfritt