Hoppa till innehåll

Solrosfrösmör med choklad

Kommer ni ihåg mitt solrosfrösmör som jag gjorde förra veckan? Denna gång gjorde jag något liknande men smaksatte med choklad. Det blev faktiskt ännu godare med chokladsmak, om jag.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt

Kommer ni ihåg mitt solrosfrösmör som jag gjorde förra veckan? Denna gång gjorde jag något liknande men smaksatte med choklad. Det blev faktiskt ännu godare med chokladsmak, om jag ska vara ärlig. Testa gärna! Smöret stelnade när du blev kallt, så om du vill ha det lösare i konsistensen, så låt det gärna stå i rumstemperatur ett tag (om de varit kallt innan alltså). 

 
Igår efter jobbet var jag en sväng förbi företagsmässan i Nacka Strand (tur att jag bor så nära), gick runt ett varv och hälsade på några jag kände. Var det kanske någon av er som var där? På eftermiddagen idag (15-17) var det istället dags för den sista kursen på MVC, så det har varit några dagar då jag fått gå tidigare från jobbet. Detta kurstillfälle är dock bara två timmar, vilket är skönt. Då hinner jag dessutom med lite annat då jag kommer hem.
 
 
Solrosfrösmör med choklad - Baka Sockerfritt
 

Solrosfrösmör med choklad 

100 gram naturella solrosfrön
20 gram kokosolja
1 – 2 msk sötströ
½ msk kakao
1 ½  krm vaniljpulver
ev. 1 krm salt

Mixa samman alla ingredienser noga med en mixer. Om du vill ha smöret som pålägg kan sötningen uteslutas. Om en lösare konsistens önskas tillsätts mer olja, alternativt smör.

 
Solrosfrösmör med choklad - Baka Sockerfritt