Solrosfrösmör med choklad
Kommer ni ihåg mitt solrosfrösmör som jag gjorde förra veckan? Denna gång gjorde jag något liknande men smaksatte med choklad. Det blev faktiskt ännu godare med chokladsmak, om jag.. Läs mer

Kommer ni ihåg mitt solrosfrösmör som jag gjorde förra veckan? Denna gång gjorde jag något liknande men smaksatte med choklad. Det blev faktiskt ännu godare med chokladsmak, om jag ska vara ärlig. Testa gärna! Smöret stelnade när du blev kallt, så om du vill ha det lösare i konsistensen, så låt det gärna stå i rumstemperatur ett tag (om de varit kallt innan alltså).

Solrosfrösmör med choklad
100 gram naturella solrosfrön
20 gram kokosolja
1 – 2 msk sötströ
½ msk kakao
1 ½ krm vaniljpulver
ev. 1 krm salt
Mixa samman alla ingredienser noga med en mixer. Om du vill ha smöret som pålägg kan sötningen uteslutas. Om en lösare konsistens önskas tillsätts mer olja, alternativt smör.
