Hoppa till innehåll

Solrosfrösmör

Gårdagen började lugn, men slutade rätt hektiskt. På jobbet fick jag inte en sak jag behövde i tid, och eftersom jag behövde gå innan fem blev jag rätt frustrerad. Det slutade med att jag.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt

Gårdagen började lugn, men slutade rätt hektiskt. På jobbet fick jag inte en sak jag behövde i tid, och eftersom jag behövde gå innan fem blev jag rätt frustrerad. Det slutade med att jag fick titta på detta efteråt på kvällen, när jag kom hem. Visserligen är det bra att kunna jobba hemifrån, men det är inte så roligt att göra det på fredagskvällen. Det jag skulle iväg till var hur som helst ett spännande möte gällande mitt egna företag. Jag älskar att jag har en hel del på gång här! Att boka in möten i “Baka Sockerfritt byMarja”s räkning är rätt speciellt och känns häftigt. Just detta är dock inget som kommer att dra igång än på några månader. Dessutom hade jag faktiskt ett lunchmöte gällande eventet “Baka Sockerfritt & Rawgoodis” den 15 mars. Ni har väl inte missat detta?!

 
Efter kvällsmötet och efter att ha gjort det jag inte hann med på jobbet, blev det lite härlig bakning! Min mamma fyllde år tidigare i veckan, och idag på eftermiddagen ska vi ha fika för henne hemma hos mig. Jag får visa er senare vad jag bjöd på.
 
Idag blir det här på bloggen istället ett annat recept, nämligen solrosfrösmör! Jag har länge tänkt göra detta, men inte kommit mig för. Och eftersom jag har haft en (två) påsar solrosrön under en lång tid i skafferiet, var nu tiden helt enkelt inne. Solrosfrösmör är superlätt att göra, då det bara är att mixa solrosfrö med den mängd kokosolja (eller annan olja) man tycker passar. Jag saltade mitt smör lite, smaksatte med en gnutta vanilj och sötade med en mängd jag tycker smakade bra. Sötningen kan givetvis uteslutas, det beror enligt mig lite på vad man ska ha solrosfrösmöret till!
 
 
Solrosfrösmör - Baka Sockerfritt
 

Solrosfrösmör
 – 1 liten burk

100 gram naturella solrosfrön
15 gram kokosolja
ev. 1 – 1 ½ msk sötströ
1 krm vaniljpulver
1 krm salt

Mixa samman alla ingredienser noga med en mixer. Om du vill ha smöret som pålägg kan sötningen uteslutas. Om en lösare konsistens önskas tillsätts mer olja, alternativt smör

 
Solrosfrösmör - Baka Sockerfritt