Hoppa till innehåll

Glutenfritt bröd – Solroslimpa

Idag vill jag tipsa om ett av mina glutenfria bröd – min solroslimpa! Solroslimpan är ett saftigt bröd med Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Idag vill jag tipsa om ett av mina glutenfria bröd – min solroslimpa! Solroslimpan är ett saftigt bröd med banan vilket är en ingrediens jag gärna använder i både bakverk och bröd. Just solrosfrön är dessutom himla gott att använda och har en mild, nötaktig smak. En skiva solroslimpa är ett hälsosamt och gott frukostalternativ att njuta av!
 
 
 

Glutenfritt bröd - Solroslimpa - Baka Sockerfritt
 
 
Solroslimpa – 1 liten form

2 ägg
½ banan
½ dl solrosfrön
½ dl mandelmjöl
2 msk pofiber
2 msk hasselnötsmjöl
½ msk fiberhusk
1 tsk bakpulver
1 krm salt

Sätt ugnen på 175 grader. Mixa samman alla ingredienser med en stavmixer. Klä en liten brödform (ca 7X16 cm) med aluminiumfolie och fördela i smeten. Grädda mitt i ugnen i ca 20-30 minuter (tills brödet blir fast).

 
 Glutenfritt bröd - Solroslimpa - Baka Sockerfritt