Hoppa till innehåll

Solroslimpa

Både jag och min man (det känns jättemärkligt att skriva “min man”, och jag tycker faktiskt att sambo låter bättre) äter gärna och ofta bröd. Helst äter jag mina hälsosamma.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt

Både jag och min man (det känns jättemärkligt att skriva “min man”, och jag tycker faktiskt att sambo låter bättre) äter gärna och ofta bröd. Helst äter jag mina hälsosamma brödsorter, för jag tycker de är så goda samtidigt som de dessutom är fulla med bra näring! Och jag tror Artur håller med mig, för finns de hemma så tar det slut rätt fort (bara jag påminner honom om att de finns). Jag har tidigare gjort bröd med en bas av solrosfrön, och eftersom jag gillade det så pass mycket fick även detta bröd innehålla solrosfrön. Eftersom vi hade mogna bananer hemma, fick en halv sådan också slängas ner i smeten. Gott och ger dessutom brödet lite sötma. Jag åt mina brödskivor med smör och jordgubbsmarmelad utan tillsatt socker (köpt på Ica).

 
 
Solroslimpa - Baka Sockerfritt
 

Solroslimpa – 1 liten form

2 ägg
½ banan
½ dl solrosfrön
½ dl mandelmjöl
2 msk pofiber
2 msk hasselnötsmjöl
½ msk fiberhusk
1 tsk bakpulver
1 krm salt

Sätt ugnen på 175 grader. Mixa samman alla ingredienser med en stavmixer. Klä en liten brödform (ca 10X20 cm) med aluminiumfolie och fördela i smeten. Grädda mitt i ugnen i ca 20-30 minuter (tills brödet blir fast).

 
Solroslimpa - Baka Sockerfritt