Hoppa till innehåll

Sommarfräsch hallonkaka

        En superfräsch och ganska somrig kaka är denna kladdiga hallonkaka. Ett hett tips till sommarens alla firanden! Sååå gott att baka med hallon dessa dagar tycker.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Sommarfräsch hallonkaka - Baka Sockerfritt
 
 
 
 
En superfräsch och ganska somrig kaka är denna kladdiga hallonkaka. Ett hett tips till sommarens alla firanden! Sååå gott att baka med hallon dessa dagar tycker jag. Detta recept är som en sockerkaksliknande kaka, som förutom hallon även innehåller en krämig vaniljfyllning. Helt enkelt ljuvlig! Och riktigt saftig med en lite kladdig känsla över sig. Vill göra den igen – på en gång!
 
 

Sommarfräsch hallonkaka - Baka Sockerfritt

 

Hallonkaka med vaniljfyllning – ca 8 bitar

Kaksmet:
3 ägg
70 gram hallon (tinade om frysta)
70 gram mascarpone
50 gram smör
1 dl potatismjöl
1 dl rismjöl
2/3 dl sockerersättning
2 tsk bakpulver
2 krm vaniljpulver
ev. 1 tsk extra sockerersättning

Fyllning:
1 ägg
180 gram mascarpone
1 ½ msk sockerersättning
2 krm vaniljpulver

Kaksmet
Sätt ugnen på 175 grader. Smält smör. Vispa ägg och sockerersättning pösigt. Blanda potatismjöl, rismjöl, vanilj och bakpulver. Rör ner detta bland äggen tillsammans med smör och mascarpone. Om önskas blandas hallonen med 1 tsk extra sötning. Detta i sin tur rörs försiktigt ner i smeten. Klä en ca 1.5 liters brödform med bakpltåpsapper och fördela i smeten. Grädda i ca åtta minuter. Under gräddningstiden görs fyllningen.

Fyllning
Blanda ingredienserna med elvisp. Fördela detta ovanpå kakan. Fyllningen ska sjunka ner i kakan (om den inte gör det kan man hjälpa till lite själv genom att göra en skåra i kakan så fyllningen åker ner). Grädda ytterligare i ca 20-25 minuter. Kakan ska fortfarande vara lite kladdig. Låt svalna.

 
 
 
Sommarfräsch hallonkaka - Baka Sockerfritt