Sommarfräsch hallonkaka
En superfräsch och ganska somrig kaka är denna kladdiga hallonkaka. Ett hett tips till sommarens alla firanden! Sååå gott att baka med hallon dessa dagar tycker.. Läs mer



Hallonkaka med vaniljfyllning – ca 8 bitar
Kaksmet:
3 ägg
70 gram hallon (tinade om frysta)
70 gram mascarpone
50 gram smör
1 dl potatismjöl
1 dl rismjöl
2/3 dl sockerersättning
2 tsk bakpulver
2 krm vaniljpulver
ev. 1 tsk extra sockerersättning
Fyllning:
1 ägg
180 gram mascarpone
1 ½ msk sockerersättning
2 krm vaniljpulver
Kaksmet
Sätt ugnen på 175 grader. Smält smör. Vispa ägg och sockerersättning pösigt. Blanda potatismjöl, rismjöl, vanilj och bakpulver. Rör ner detta bland äggen tillsammans med smör och mascarpone. Om önskas blandas hallonen med 1 tsk extra sötning. Detta i sin tur rörs försiktigt ner i smeten. Klä en ca 1.5 liters brödform med bakpltåpsapper och fördela i smeten. Grädda i ca åtta minuter. Under gräddningstiden görs fyllningen.
Fyllning
Blanda ingredienserna med elvisp. Fördela detta ovanpå kakan. Fyllningen ska sjunka ner i kakan (om den inte gör det kan man hjälpa till lite själv genom att göra en skåra i kakan så fyllningen åker ner). Grädda ytterligare i ca 20-25 minuter. Kakan ska fortfarande vara lite kladdig. Låt svalna.
