Hoppa till innehåll

Sommartips – Falsk sockerkaka

Tidigare i vår gjorde jag en av mina hittills bästa “falska sockerkakor” (det vill säga en sockerkaka utan tillsatt socker), och vill påminna er alla om denna! Nu när det faktiskt.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Tidigare i vår gjorde jag en av mina hittills bästa “falska sockerkakor” (det vill säga en sockerkaka utan tillsatt socker), och vill påminna er alla om denna! Nu när det faktiskt är juni och sommar på RIKTIGT passar den bättre än någonsin.
 
I detta recept har jag även använt äppel- och päronpuré i smeten, vilket bidrar med lite sötma och saftighet. Jag hittade det i barnmatsavdelningen, men det går också bra att använda sig av äppel/päronmos. Äppelmos finns att hitta utan tillsatt socker i mataffären (det är förstås superlätt att göra eget också).
 
Ett hett tips är att slänga ner valfri bär i smeten. Då blir det om möjligt ännu mer somrigt! Denna falska sockerkaka vågar jag dessutom påstå blir ett festligt bidrag till Nationadagen som är redan nu på måndag. För att göra kakan i en 1,5 liters brödform, rekommenerar jag att 50-100% öka antalet ingrdienser och förlänga gräddningstiden något (säg 5-10 minuter, men känn med en sticka!).
 
 
 
 

Sommartips - Falsk sockerkaka - Baka Sockerfritt
 
 
 
 

Glutenfri falsk sockerkaka

2 ägg
1 ½ dl mandelmjöl
1 dl fruktpuré päron och/eller äpple
½ dl rismjöl
2 msk kokosmjöl
2 msk sötströ
½ tsk bakpulver
1 krm vaniljpulver

Sätt ugnen på 175 grader. Vispa äggen pösigt med elvisp. Rör ner resterande ingredienser. Klä en liten brödform (ca 8X18 cm) med aluminiumfolie/bakplåtspapper och fördela i smeten. Grädda mitt i ugnen i ca 30 minuter.

 
 
 

Sommartips - Falsk sockerkaka - Baka Sockerfritt