Hoppa till innehåll

Somrig bärpaj med vanilj

Jag älskar sommaren och alla de här somriga bakverken jag “får” baka! Det känns så fräscht och glatt på något vis. Jag passar verkligen på att baka extra mycket med ingredienser.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt

Jag älskar sommaren och alla de här somriga bakverken jag “får” baka! Det känns så fräscht och glatt på något vis. Jag passar verkligen på att baka extra mycket med ingredienser som jordgubbar, hallon, rabarber etc. Här har vi en härlig och fin bärpaj där jag valt att ha både jordgubbar och hallon med. Fyllningen innehåller skivade jordgubbar som läggs i botten – och den som vill toppar pajen med mosade hallon (koka gärna hallonen om de är frysta och importerade). Fyllningen är även smaksatt med lite vanilj. 

Jag tycker att denna somriga bärpaj blev himlans fin och förgyller fikabordet med den härliga färgen (toppa då med hallon och kanske lite extra jordgubbar)! Receptet ni kan se nedan är fär en 12-cm springform (ca 3 portioner), och för en 24-cm springform reomenderar jag att fyrdubbla alla ingredienser och ha pajen några extra minuter i ugnen (känn med en sticka att fyllningen är fast).
 
 
 
 
Somrig bärpaj med vanilj - Baka Sockerfritt
 
 
 
 

Somrig bärpaj med vanilj

Pajdeg:
30 gram smör

1 ½ dl mandelmjöl
2 msk kokosmjöl
1 msk sötningsströ
1 ½ krm kanel

Fyllning:
1 ägg

80 gram mascarpone
50 gram färska jordgubbar
½-1 msk sötningsströ
1 krm vaniljpulver

ev topping: ca 50 gram hallon + 1 tsk sötningsströ

Pajdeg
Sätt ugnen på 175 grader. Blanda alla ingredienser noga. Fördela i botten och kanter av en 12-cm springform. Förgrädda i mitten av ugnen i ca 5 minuter.

Fyllning
Tvätta och skär jordgubbar i skivor. Fördela på pajdegens botten. Blanda resterande ingredienser med en elvisp. Häll detta över jordgubbarna. Grädda mitt i ugnen i ca 25 – 30 minuter tills konsistensen är fast. Låt svalna.

 
 
 
 
Somrig bärpaj med vanilj - Baka Sockerfritt
 
Somrig bärpaj med vanilj - Baka Sockerfritt
 
Somrig bärpaj med vanilj - Baka Sockerfritt