Hoppa till innehåll

Somrig falsk sockerkaka

        Jag älskar att vi har sommar nu! Jag är en sommarälskare. Och vinterälskare. Jag tycker helt enkelt om varje årstid. Men åter till sommaren för jag tycker att min.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Somrig falsk sockerkaka - Baka Sockerfritt
 
 
 
 
Jag älskar att vi har sommar nu! Jag är en sommarälskare. Och vinterälskare. Jag tycker helt enkelt om varje årstid. Men åter till sommaren för jag tycker att min falska sockerkaka med jordgubbar är utomordentligt passande just under sommaren. Kakans konsistens är saftig, vilket också de färska jordgubbarna i smeten bidrar till.
 
Jag får ofta frågan om rismjöl och jag tror att just rismjölet i detta recept går att byta ut mot mandelmöl (har dock ej testat). Konsistensen kommer då gissningsvis bli något mindre luftig. Den falska sockerkakan är mejerifri och kan ätas med eller utan grädde (välj gärna ett mejerifritt alternativ)! Extra fint blir det om man serverar bitarna med några skivor färska jordgubbar!

  

Somrig falsk sockerkaka - Baka Sockerfritt
 
 
 

Falsk sockerkaka med jordgubbar

2 ägg
50 + 30 gram jordgubbar, färska
1 ½ dl mandelmjöl
3 msk vatten
2 ½ msk kokosolja
2 ½ msk sockerersättning
2 msk rismjöl
2 msk pofiber
½ tsk bakpulver
1 krm vaniljpulver

Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg och sötning pösigt. Smält oljan. Blanda alla torra ingredienser och rör ner bland äggen tillsammans med olja och vatten. Skär 50 gram jordgubbar i skivor och blanda ner detta. Klä en liten brödform (ca 8X18 cm) och fördela i smeten. Skär 30 gram jordgubbar i tunna skivor och fördela ovanpå kakan. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 22-25 minuter. Servera gärna med grädde (gärna ett mejerifritt alternativ).

 

 

Somrig falsk sockerkaka - Baka Sockerfritt
 
Somrig falsk sockerkaka - Baka Sockerfritt