Hoppa till innehåll

Somrig pannacotta med hallon

      Härliga sommar, tänk att vi har så fint väder (även om det är liiiiite för varmt för min smak om jag ska vara ärlig)! Jag kommer inte ihåg senaste sommaren vi hade så.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Somrig pannacotta med hallon - Baka Sockerfritt
 
 
 

Härliga sommar, tänk att vi har så fint väder (även om det är liiiiite för varmt för min smak om jag ska vara ärlig)! Jag kommer inte ihåg senaste sommaren vi hade så här varmt. Har ni det bra? Kanske på semster? Hoppas ni unnar er massor av ljuvliga sommarfikor och middagar i de ljumna sommarkvällarna. I sådana fall sitter en hallonpannacotta som en smäck. Med fräsch smak och len konsistens går den garanteratg hem! Och stort plus får den för att den är enkel att göra.

Antingen så serveras pannacottan som den är, eller så toppas den med mosade hallon (eller någon slags sylt) för att få en extra snygg yta. På bilderna har jag här också toppat med frystorkade hallon.

 
Somrig pannacotta med hallon - Baka Sockerfritt
  

 

Hallonpannacotta – 6 portioner

2 gelatinblad
200 gram hallon
5 dl vispgrädde
3-4 msk sockerersättning
ca 2 krm vaniljpulver

Topping:
mosade hallon eller chiasylt (samt ev. sötning)

Vid användning av frysta hallon kan dessa kokas för att därefter mosas sönder/mixas till en puré. Om du använder färska kan dessa helt enkelt bara mixas till en puré. Lägg gelatinbladet i kallt vatten i fem minuter. Sjud grädde tillsammans med sötning och vanilj i en kastrull under några minuter. Tillsätt sedan ”hallonpurén” i grädden. Krama ut vattnet ur gelatinbladet och rör ner tills det löst upp sig. Fördela i glas. Låt stå kallt i minst fyra timmar, eller tills konsistensen är helt stelnad.

Toppa med mosade hallon (söta gärna något)/chiasylt och eventuellt med frystorkade bär.

 

 

Somrig pannacotta med hallon - Baka Sockerfritt