Hoppa till innehåll

Somrig Rabarberkaka

Om exakt en vecka är det självaste midsommarafton. Av förklarliga själ är det mycket somriga och fräscha recept med mycket bär och rabarber som flyger runt i min hjärna och som bakas. Man.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Om exakt en vecka är det självaste midsommarafton. Av förklarliga själ är det mycket somriga och fräscha recept med mycket bär och rabarber som flyger runt i min hjärna och som bakas. Man måste ju passa på de få månaderna de faktiskt är varmt i Sverige!
 
Här ser ni en slags falsk sockerkaka som jag toppat med skivor av rabarber. Kakan är mejerifri, och innehåller fruktpuré. Den puré jag använder av äpple/päron och är från en barnmatsburk. Givetvis går det bra att göra egen eller köpa mos! Servera gärna kakan med någon slags grädde – eller varför inte glass!
 
 
Ett annat hett tips när det gäller rabarber är min kardemummasmulpaj med rabarber!
 
 
 
 
Somrig Rabarberkaka - Baka Sockerfritt
 
 
 
 

Somrig Rabarberkaka

2 ägg
40 gram rabarberskivor
1 dl mandelmjöl
½ dl fruktmos/puré, osötad
2 msk kokosmjöl
2 msk rismjöl
1 msk kokosolja
1 msk + 1 tsk sötströ
1 tsk bakpulver

Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg pösigt med elvisp och smält kokosoljan. Blanda alla torra ingredienser (här ingår 1 msk sötströ) och rör ner i ägg tillsammans med olja och fruktmos/puré. Klä en liten brödform (ca 8X18 cm) med aluminiumfolie och häll i smeten. Skala en rabarberstjälk och skär i skivor. Blanda dessa med 1 tsk sötströ och tryck ner ovanpå kakan. Grädda mitt i ugnen i ca 30 minuter (känn med en sticka).

 

  

Somrig Rabarberkaka - Baka Sockerfritt

Somrig Rabarberkaka - Baka Sockerfritt

Somrig Rabarberkaka - Baka Sockerfritt

Somrig Rabarberkaka - Baka Sockerfritt