Hoppa till innehåll

Söndagsmuffins med choklad

De här chokladmuffinsen gjorde jag under förra söndagen, och jag tycker de blev så goda att de fick heta söndagmuffins! Söndag kan nog av många klassas som en härlig och speciell dag, och det.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
De här chokladmuffinsen gjorde jag under förra söndagen, och jag tycker de blev så goda att de fick heta söndagmuffins! Söndag kan nog av många klassas som en härlig och speciell dag, och det är just det jag vill förmedla med namnet.
 
En liten historia bakom dessa chokladmuffins är att jag först gjorde en liknande chokladsmet, men tanken var att de skulle bli små donuts. Det hela resulterade dock i att donutsen bara gick sönder, vilke var supertrist eftersom de blev så goda. Smaken var det alltså inget fel på, även om resultatet blev långt ifrån bra. Därför gjorde jag en ny smet som fick bli muffins istället! 
 
Ser de inte goda ut? Muffinsen är härligt chokladiga och är dessuto mejerifria. Jag gillar att fylla upp smet nästan ända upp i formarna (i och med att de inte ökar i volym lika mycket som bakverk med gluten), då jag tycker det blir extra fint när muffinsen reser sig ur formarna och blir högre än själva kanten.
 
 
 
 
Söndagsmuffins med choklad - Baka Sockerfritt
 
 
 

Söndagsmuffins med choklad – 6 muffins

4 ägg
3 dl mandelmjöl
6 msk rismjöl
5 msk sötströ
4 msk kokosolja
4 msk kakao
2 tsk bakpulver
4 krm vaniljpulver
ev. 40 gram grovhackad choklad

Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg pösigt med elvisp. Smält kokosoljan. Rör ner de torra ingredienserna tillsammans med oljan i äggvispet (tillsätt gärna grovhackad choklad). Fördela smeten i muffinsformar. Grädda mitt i ugnen i ca 15-20 minuter.

 
 
 
Söndagsmuffins med choklad - Baka Sockerfritt
 
Söndagsmuffins med choklad - Baka Sockerfritt
 
Söndagsmuffins med choklad - Baka Sockerfritt