Hoppa till innehåll
Open navigation

Söndagstips – Veganska Blondies

        Är man hemma extra mycket nu, vilket jag kan tänka mig att många av er är, tycker jag att (om man kan) ta tillfället i akt och pyssla lite med goda bakverk! Dagens.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Söndagstips - Veganska Blondies - Baka Sockerfritt
 
 
 
 
Är man hemma extra mycket nu, vilket jag kan tänka mig att många av er är, tycker jag att (om man kan) ta tillfället i akt och pyssla lite med goda bakverk! Dagens tips från mig är att baka mina veganska blondies. Härligt kletiga, väldans goda och med grovhackade chokladbitar som ger ett passande “crunch”. 
 
Arrowrotpulver i receptet påminner om potatismjöl, fast är lågkolhydrat och hittas vid kryddavdelningen (går säkerligen att byta ut mot potatismjöl eller maizena för den som önskar). Jordnötssmöret går bra att byta ut mot ett annat nöt- eller mandelsmör!
 
 

Söndagstips - Veganska Blondies - Baka Sockerfritt
 

Veganska Blondies – 6 bitar

40 gram mörk choklad, utan tillsatt socker
1 ½ dl jordnötssmör
1 ½ dl mandeldryck (eller liknande)
1 ½ dl mandelmjöl
3/4 dl havremjöl
3 msk fibersirap gold/honey (eller liknande som honung/lönnsirap)
1 ½ msk arrowrotpulver
2 krm vaniljpulver
2 krm kanel
ev. 2-3 msk extra sötning (efter smak)
ev. extra choklad

Sätt ungen på 175 grader. Värm jordötssmöret något och blanda ut med fibersirap gold och mandeldryck. Rör ner övriga ingredienser utan choklad. Grovhacka 40 gram choklad utan tillsatt socker och rör ner i smeten. Klä en 1,5 liters brödform med bakplåtspapper och fördela i smeten. Strö eventuellt över extra hackad choklad. Grädda mitt i ugnen i 15-20 minuter.

Ps. Arrowrotpulver är som en lågkolhydratsvariant av potatismjöl. Det hittas i kryddavdelningen i mataffärer! 

 

 

Söndagstips - Veganska Blondies - Baka Sockerfritt