Hoppa till innehåll

Sötaste gåvan – Bountybitar

Igår var det som nog alla vet mors dag (i Sverige). Det är inget jag brukar fira speciellt mycket, men ett grattis och lite kakor eller godis brukar jag få till. Mamma och pappa (aka mormor och.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Igår var det som nog alla vet mors dag (i Sverige). Det är inget jag brukar fira speciellt mycket, men ett grattis och lite kakor eller godis brukar jag få till. Mamma och pappa (aka mormor och morfar) kom igår hit och var barnvakt till Vincent under ett par timmar. Då hann vi fika lyxiga “mors dags”-muffins (som jag visar senare), och jag gav fina bountybitar som en liten gåva. Dessa bountybitar är ett av mina favoritgodis. Nedan ser ni receptet!
 
 
 
 
Sötaste gåvan - Bountybitar - Baka Sockerfritt
 
 
 
 

Bountybitar – 8 till 10 stycken

20 gram smör
ca 1 1/3 dl riven kokos
½ dl vispgrädde
1 msk fibersirap clear
1 msk sukrin melis

50 gram valfri choklad, gärna steviachoklad
ev. en liten klick kokosolja

Lägg smör, fibersirap och grädde i en kastrull och sjud tills smeten tjocknar något (ca 10 minuter). Rör om då och då. Ta bort kastrullen från plattan och rör mer sukrin melis och riven kokos. Låt stelna i kylskåp. Gör små kuber av kokosmassan och doppa i smält choklad (smält den eventuellt med en klick olja för en lösare konsistens). Lägg på bakplåtspapper och låt återigen stelna i kyl. Dekorera gärna med riven kokos och/eller extra smält choklad.

 
 
 
 
Sötaste gåvan - Bountybitar - Baka Sockerfritt
 
Sötaste gåvan - Bountybitar - Baka Sockerfritt
 
Sötaste gåvan - Bountybitar - Baka Sockerfritt