Spökmuffins
Nu är det inte speciellt många dagar kvar till halloween! Jag är ärligt talat lite osäker på hur vi ska fira här hemma – men något vill jag såklart göra för barnens.. Läs mer


Spökmuffins – ca 10 minimuffins
Chokladmuffins:
2 ägg
100 gram mörk choklad, utan tillsatt socker
1 dl mandelsmör
4-5 msk sockerersättning (Use Like Sugar)
4 msk kokosolja
2-3 msk kakao
1 tsk bakpulver
½ tsk vaniljpulver
Frosting:
200 gram mascarpone
75 gram rumsvarmt smör
1 ½ msk sockerersättning
1-2 krm vaniljpulver
Dekoration:
Russin, chokladbitar eller annat för ögon
Chokladmuffins
Sätt ugnen på 160 grader. Smält N!CK’S choklad tillsammans med kokosolja (jag gör det i en skål i mikron). Blanda därefter mandel- eller nötsmör i detta tills det inte finns klumpar kvar. Rör ner övriga ingredienser och fördela smeten i små muffinsformar. Grädda mitt i ugnen i ca 15-18 minuter. Om muffinsen får färg sätt ner plåten till nedre delen av ugnen. Tänk på att konsistensen fortfarande ska vara kletig när muffinsen tas ut, dom kommer att stelna när dom kallnar. Förvaras i kyl, men tas gärna fram några timmar innan servering för att få en lite mjukare konsistens.
Frosting
Vispa alla ingredienser med elvisp. Spritsa sedan på muffinsen till höga koner. Tryck i två russin (eller annat) för ögon!
Muffinsen är godast rumstempererade. Frostingen kan förvaras något dygn i kyl (övertäckt) men passar enligt min mening bäst att spritsa på rumsvarma muffins relativt nära inpå servering.
