Hoppa till innehåll

Spökmuffins

      Nu är det inte lång tid alls kvar till halloween! Blir säkerligen lite annorlunda i år för många, precis som för oss, när man inte kan gå runt på samma sätt. Men.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Spökmuffins - Baka Sockerfritt
 
 
 
Nu är det inte lång tid alls kvar till halloween! Blir säkerligen lite annorlunda i år för många, precis som för oss, när man inte kan gå runt på samma sätt. Men eftersom våra barn, och säkerligen alla andra barn för den delen också, gillar all typ av festlighet kommer jag såklart uppmärksamma dagen ändå. Som det ser ut nu med lite lek med några av barnens vänner, jag har köpt små presenter och med någon godsak. Jag vet inte exakt vad för godsak ännu – men ett förslag till mig själv och alla andra som funderar i samma banor är att baka dessa spökmuffins som jag skapade tillsammans med N!CK’S i fjol! 
 
Basen är chokladmuffins i miniformat med en konsistens som påminner om brownie. Dessa är i sin tur toppade med (efter att dom gräddats alltså) en frosting som man spritsar så att dom efterliknar spöken! Jag valde att göra denna frosting av mascarpone, eftersom jag inte tycker om färkost i bakverk – men annars kan man ta det också (smaken blir syrligare). Som spökögon använde jag russin, men finns säkerligen smartare alternativ för den kreativa!
 
OBS! Tänk på att muffinsen inte får vara varma när frostingen spritsas på, eftersom den då smälter.
 
 

Spökmuffins - Baka Sockerfritt

Spökmuffins – ca 10 minimuffins

Chokladmuffins:
2 ägg
100 gram mörk choklad, utan tillsatt socker
1 dl mandelsmör
4-5 msk sockerersättning (Use Like Sugar)
4 msk kokosolja
2-3 msk kakao
1 tsk bakpulver
½ tsk vaniljpulver 

Frosting:
200 gram mascarpone
75 gram rumsvarmt smör
1 ½ msk sockerersättning
1-2 krm vaniljpulver

Dekoration:
Russin, chokladbitar eller annat för ögon

Chokladmuffins
Sätt ugnen på 160 grader. Smält N!CK’S choklad tillsammans med kokosolja (jag gör det i en skål i mikron). Blanda därefter mandel- eller nötsmör i detta tills det inte finns klumpar kvar. Rör ner övriga ingredienser och fördela smeten i små muffinsformar. Grädda mitt i ugnen i ca 15-18 minuter. Om muffinsen får färg sätt ner plåten till nedre delen av ugnen. Tänk på att konsistensen fortfarande ska vara kletig när muffinsen tas ut, dom kommer att stelna när dom kallnar. Förvaras i kyl, men tas gärna fram några timmar innan servering för att få en lite mjukare konsistens.

Frosting
Vispa alla ingredienser med elvisp. Spritsa sedan på muffinsen till höga koner. Tryck i två russin (eller annat) för ögon!

Muffinsen är godast rumstempererade. Frostingen kan förvaras något dygn i kyl (övertäckt) men passar enligt min mening bäst att spritsa på rumsvarma muffins relativt nära inpå servering. 

 

Spökmuffins - Baka Sockerfritt