Hoppa till innehåll

Spröda chokladflarn

Här är ett fantastiskt recept där jag använt mig utav Sukrins fibersirap!.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt

Här är ett fantastiskt recept där jag använt mig utav Sukrins fibersirap! Har ni inte testat denna produkt borde ni ta och göra det (gå exempelvis in på Nutri-nick  om ni vill köpa). Perfekt och hälsosamt substitut för vanlig sirap (finns clear och gold). Här har jag gjort flarn med kokos (kika gärna in mitt recept på havreflarn också) och smaksatt dessa med kakao. När kokosflarnen stelnat har jag brett på ett tunt lager med jordnötssmör på hälften av flarnen och gjort fyllda chokaldflarn utav dom! Det blev väldigt lyckat kan jag lova. De gäller dock att vara försiktig så att kakorna inte går sönder (jordnötssmöret ska vara mjukt). Det går givetvis bra att äta chokladflarnen som de är utan fyllning!

 
 

Spröda chokladflarn - Baka Sockerfritt
 


Spröda chokladflarn med jordnötsfyllning
 – 5 dubbelkakor (10 enkla)

Chokladflarn:
20 gram smör
1 dl riven kokos
1 ½ – 2 msk sukrin fibersirap gold
1 tsk kakao

Fyllning:
Jordnötssmör

Sätt ugnen på 175 grader. Lägg smör och fibersirap i en kastrull och värm tills detta smält. Rör ner kokos och kakao. Gör små flarn (platta cirklar) av detta på en plåt med bakplåtspapper. Ha brett mellan dessa, då de kommer att flyta ut ordentligt. Grädda mitt i ugnen i ca 7 minuter. Låt kallna helt.

Om önskas bres ett tunt lager jordnötssmör på sidan utav halva mängden flarn. Detta görs väldigt försiktigt (med mjukt jordnötssmör) då flarnen lätt går sönder. Lägg därefter ett annat flarn ovanpå. Det går givetvis bra att enbart ha chokladflarnen som de är, det vill säga utan jordnötssmör, eller byta ut mot exempelvis min hälsosamma nutella !

 
 

Spröda chokladflarn - Baka Sockerfritt
 
Spröda chokladflarn - Baka Sockerfritt
 
Spröda chokladflarn - Baka Sockerfritt